Weert nipt onderuit tegen promotiekandidaat

Archieffoto Hockey Vereniging Weert

VALKENSWAARD/WEERT – De heren van Weert hebben zich vorige week al veiliggesteld van degradatie en speelden dit weekend een uitwedstrijd tegen HOD uit Valkenswaard. Voor het eindklassement stond er voor Weert niet veel meer op het spel. HOD was daarentegen nog steeds volop aan het strijden voor plek twee. De tweede plek geeft recht op play-off-wedstrijden voor promotie naar de overgangsklasse.

Deze promotiebelangen voor HOD  werden al snel duidelijk na het eerste fluitsignaal. HOD vloog uit de startblokken en greep Weert figuurlijk bij de keel. De fanatieke start leverde direct een voorsprong op en zo leek het al snel een makkelijke middag te worden voor de mannen uit Valkenswaard.

Offensief
Ondanks de vroege achterstand en het ontbreken van een concreet klassementsdoel  voor de Weertenaren, vertikten zij het om een bijrolletje te vervullen in de Valkenswaardse promotiestrijd. Het vroege offensief van de Brabanders leidde niet tot meer doelpunten, en langzamerhand kreeg Weert kansen om op gelijke hoogte te komen.

De tweede helft probeerde HOD opnieuw met de bevlogenheid te beginnen waarmee zij de eerste helft waren gestart. Het benauwde weer, de vermoeidheid en misschien ook wel de zenuwen maakten dat zij de overtuiging van de eerste tien minuten niet meer konden evenaren. Dat de 1-0 voorsprong niet voldoende was, bleek toen Pim Hendriks namens Weert halverwege de tweede helft de gelijkmaker scoorde uit een snelle tegenaanval.

Verlies
Lange tijd leek hiermee voor HOD het doek te vallen, de tijd begon te dringen en een gelijkspel zou betekenen dat Oss – dat op bezoek bij hekkensluiter Rosmalen met 12-3 won – de tweede plek zou veiligstellen. Drie minuten voor het einde kwam er alsnog de verlossing: een verdekt schot verschalkte de Weerter doelman en gaf HOD de 2-1 voorsprong die zij zo hard nodig hadden. Voor Weert bleek dit te laat om nog iets terug te kunnen doen.

De strijd om de tweede plek is daarmee nog onbeslist. Het verschil tussen HOD en Oss bedraagt met nog een wedstrijd te spelen slechts één punt in het voordeel van Oss. HOD moet volgende week op bezoek bij Basko in Veldhoven drie punten binnenhalen. Basko moet echter ook winnen om directe degradatie te voorkomen. De heren van Oss komen voor de seizoensafsluiting naar Weert en moeten daar eigenlijk ook winnen om zeker te zijn dat ze de voorsprong op HOD behouden.

Vorig artikelPrachtige afsluiting van het NK voor Tensor Turners
Volgend artikelProvisus Theatercolleges met Diederik Jekel en Rolf Hut in Munttheater