Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


1 uur bereidingstijd


Recept van Ted van den Hurk

Ingrediënten

 • 500 gram spaghetti
 • 200 ml olijfolie
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 potjes ansjovis
 • 1 ui
 • 2 rode pepers
 • 1 rode paprika
 • 250 gram champignons
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 2 tabletten groentebouillon
 • kappertjes
 • zwarte olijven, gesneden in plakjes
 • peterselie

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar in 4 liter water met 2 bouillontabletten. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de ansjovis in stukjes zo groot als ze breed zijn, de ui en de paprika in blokjes. Haal de pitjes uit de rode peper en snijd de pepers fijn. Snij ook de champignons in vieren.

Voeg de olie van 1 ansjovispotje samen met de olijfolie in een diepe pan en laat goed heet worden. Bak hierin de ui, de paprika, de pepers en de champignons goed aan. Haal het mengsel uit de pan en laat het rusten. Spoel de pan om en zet de pan weer op het vuur met de olijfolie en de olie van het andere ansjovispotje. Fruit de knoflook. Voeg de helft van de ansjovis erbij. Voeg de gepelde tomaten toe als de ansjovis begint te slinken.

Voeg het groentemengsel toe als de saus heet begint te worden. Voeg de rest van de ansjovis toe en meng alles door elkaar. Roer de saus door de spaghetti en werk af met kappertjes, olijven en peterselie naar smaak.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Eylo, Rueda
Gemaakt van 85% Verdejo en 15% Viura. Strogeel in het glas. Heerlijk fris, lekker sappig en lichtkruidig met impressies van limoen en appel. Een topwijn voor eigenlijk elke dag.

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fwijnen%2Fwitte-wijnen%2Fspanje%2Feylo-rueda||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Ted van den Hurk
Beroep Restaurateur
Geboren Op 4 december 1948 te Breda
Woont In Weert
Ouders Christ van den Hurk en Dymph van den Hurk-van der Avoort
Partner Janet Mertens
Vader van Christel en David
Studie Hoge Hotelschool te Maastricht
Was Eigenaar Taverne de Oude Munt
Is Eigenaar Taverne Rust en paardenliefhebber
Trots op KLM-huisje nummer 84
Kan niet Bakken en koken

ik hou niet van koken,
bakken en braden

Favoriete gerecht “Ik houd niet van koken, bakken en braden. Dit gerecht vind ik geen enkel probleem om te bereiden. Het is niet alleen mijn favoriete gerecht, maar ook favoriet bij Janet.”
Voor het oog van God “Een sacrament is een gewijde handeling, waardoor God tot de mens komt. Priester Rogier ’t Hoen heeft zijn zegen gegeven aan onze relatie. Mijn partner Janet en ik zijn niet getrouwd en zijn zegen betekent voor ons heel veel. Wat God door middel van het sacrament verbonden heeft, kan nooit door een mensenhand verbroken worden.”
De muur des aanstoots “In onze tuin heb ik zelf een muur gemaakt met oude spullen van de Taverne de Oude Munt, die te maken hebben met eten en drinken. Deze muur heb ik de naam ‘de muur des aanstoots’ gegeven. Ik heb een groot deel van mijn leven gewijd aan de Taverne de Oude Munt. Het is een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.”
Paardenliefhebbers “Janet en ik zijn helemaal verknocht aan Equus Kinsky paarden. Dit ras komt oorspronkelijk uit Tsjechië en is in de negentiende eeuw door Graaf Kinsky, naar wie ze vernoemd zijn, speciaal gefokt voor het leger, voor de jacht en voor de koets. Het zijn echte allrounders en ze hebben bovendien een goed karakter. Wij beschikken nu over drie Kinsky’s, waarvan er twee valk-kleurig zijn (zandkleurig met zwarte manen) en één een palomino kleur heeft (goud- of zandkleurig met witte manen). Daarnaast hebben wij nog twee miniatuurpaarden: een Falabella afkomstig uit Argentinië en een American miniature horse uit de Verenigde Staten.”
Taverne Rust “Na vijfendertig jaar werkzaam te zijn geweest in de Taverne de Oude Munt, kan ik de horeca toch niet helemaal achter mij laten. Wij hebben aan ons woonhuis een kleinschalige Bed & Breakfast ingericht voor ruiter en paard. Een mooie stek aan de rand van de bossen. Het grensoverschrijdende routenetwerk voor ruiters en menners sluit mooi aan op de ruiterroutes in Cranendonck, Nederweert en de Belgische Kempen. Het bedraagt op die manier meer dan 700 km. Je kunt hier in de regio mooie routes rijden tussen de 25 en 30 km. Dat is net prima. Dan ben je zo’n twee tot drie uur onderweg.”
Charlie’s koetshuis “Mijn koetshuis heb ik vernoemd naar mijn klusjesman Charlie. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken. In Charlie’s koetshuis staan drie bijzondere antieke koetsen. Een katholiek kerkbrik en een Selbstfahrer uit 1890. Daarnaast heb ik een Oppenheimer Phaeton uit 1910. Mijn droom is het om ooit nog eens de hand te leggen op een Omnibus, een antieke Franse passagiers- en postkoets.”
Trots “Bijzonder trots ben ik op KLM-huisje nummer 84. Dat is namelijk een replica van de Taverne de Oude Munt. In het kader van de 84ste verjaardag van de KLM heeft ze een nieuw Delfts blauw huisje geïntroduceerd. Het eerste exemplaar werd op 7 oktober 2003 aan mij overhandigd door Erik Varwijk, destijds directeur van KLM Nederland. Ja, en dan heb je er opeens een nieuwe hobby bij. Ik verzamel samen met mijn tante uit Canada de KLM-huisjes en ik heb er bijna vijftig.”
Nooit doen “Ik zal nooit parachutespringen, bungeejumpen of diepzeeduiken. Doe maar gewoon. In een normaal leven heb je al genoeg extremiteit.”
Lust niet “Ik lust alles. Ik heb op kostschool gezeten en daar heb ik alles leren eten.”
Handige tuintip “Als je last hebt van mieren op het terras, moet je een mengsel maken van bakkersgist en water. Vervolgens spuit je dit mengsel met een plantenspuit in de mierenholletjes. Een tikkeltje sadistisch, maar wel dodelijk doeltreffend. De mieren ontploffen, omdat de gist in het mierenlijf uitzet.”
Poetstip “Schoenen en paardenzadels moet je insmeren met schoensmeer en vervolgens uitboenen met een borstel. Je schoenen of zadels gaan extra glimmen als je ze oppoetst met een oude panty.”
Poseertip “Als je moet poseren voor een foto moet je nooit cheese zeggen. Je hele gezicht verkrampt en je staat lelijk op de foto. ‘Safe seks’ moet je zeggen tijdens het poseren. Je gezicht is dan ontspannen en je oogt naturel op de plaat.”
Heimelijk genoegen “Ik lig graag in mijn bubbelbad met de buitenspot aan, om de reeën bij mijn tuin te spotten.”
Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken? “Je mag mij ’s nachts nooit wakker maken.”

Vorig artikelFeestelijk onthaal deelnemers Mendig Budel op 6 juli
Volgend artikelGotcha! Cinema in Weert viert 100-jarig bestaan