Gotcha! Cinema in Weert viert 100-jarig bestaan

Bioscoop 'Scala' Korenmarkt, jaartal onbekend GAW Beeldbank A783

WEERT – Op 25 mei 1919 opende de  Witte Bioscoop op de Beekstraat voor het eerst zijn deuren voor het Weerter publiek. Tijdens deze avond konden bezoekers genieten van de film ‘Pax Aeterna’. In 2019, precies 100 jaar later, viert Gotcha! Cinema dit jubileum.

Tussen 1919 en 2019 heeft de bioscoop in Weert verschillende en locaties gekend. Zo opende in 1920 de Luxor op de Korenmarkt. Deze bioscoop was gevestigd in een zaaltje van Hotel de Engel. De bioscoop begon met het vertonen van stomme films die werden begeleid door muzikanten en explicateurs die het verhaal aan het publliek vertelden. In 1930 werd de eerste echte bioscoop gebouwd op de Korenmarkt, het Scala theater. Behalve voor het vertonen van films werd het theater ook gebruikt voor cabaret- en toneelvoorstellingen. In 1950 opende een tweede bioscoop, het Royal Theater op de Beekstraat met twee zalen. Op dezelfde locatie is na een verbouwing en uitbreiding in 1999, de huidige biocoop Gotcha! Cinema  gevestigd.

Honderdjarig bestaan
Gotcha! Cinema viert het honderdjarig bestaan het hele jaar door met speciale kortingsacties en diverse evenementen zoals een loterij, filmquiz en beGIN met filmthema. Daarnaast zullen er het hele jaar door tal van filmklassiekers en voorpremières worden vertoond. Zo zijn er in de maand juni al 3 klassiekers te zien tijdens Lovely Sunday. De speciale voorstellingen en acties omtrent het jubileum, kunt u vinden op de website van Gotcha! Cinema.

Vorig artikelRecept van de week: Spaghetti met ansjovis
Volgend artikelWeert stad in het groen – 143/365