Kampioenschap hockey dames Weert binnen handbereik

WEERT – Gisteren speelden de dames van Weert tegen de dames van Hopbel. Na een spannende eerste helft en een tweede helft waarin veel doelpunten vielen, won Weert uiteindelijk met 5-1 van de gasten uit Schijndel.

De ploeg uit Weert stond in de eerste helft verdedigend als een huis en wist aanvallend veel kansen te creëren, maar score lukte steeds niet. De laatste pass kwam net niet op de goede plek waardoor de eerste helft onnodig spannend bleef. Waar Hopbel voorheen altijd met harde klappen naar voren de verdediging van Weert probeerde te ontregelen, gaven ze gisteren vooral hoge ballen. Helaas voor de Brabantse dames werden deze iedere keer onderschept en kwamen ze niet in de buurt van de cirkel van Weert. 25 minuten lang werd er geen doelpunt gescoord, totdat Cis Ypelaar de cirkel in rende en de bal op tijd aan Babs Kessels gaf. Zij opende de score: 1-0.

Dit was tevens de stand waarmee de teams de rust in gingen.

De dames van Weert hadden voorafgaand aan de wedstrijd maar een taak gekregen: positiviteit en vertrouwen uitstralen naar elkaar. Winst was niet belangrijk, het teamgevoel stond ditmaal voorop.

In de tweede helft was de ploeg uit Limburg opnieuw de betere. Na een onderschepping sloeg Hana Smolenaars de bal naar Ypelaar die goed voor haar man uitkwam, wegdraaide en de bal in de verre hoek van het doel sloeg: 2-0. Slechts een aantal minuten later wist Hopbel uit het niets de aansluitingstreffer te maken, nadat een bal niet werd gestopt door. Hierdoor werd het eventjes heel erg spannend, maar daar wist Weert snel verandering in te brengen. Jasmina Smolenaars sloeg de bal, na een onderschepping, naar Hana Smolenaars die in de cirkel de bal aannam en de 3-1 scoorde na een een-tegen-een situatie met de keepster van Hopbel. Lotte van Hout sleepte vervolgens de 4-1 binnen en was het in de laatste minuten opnieuw Ypelaar die een doelpunt maakte en daarmee de eindstand van 5-1 bepaalde.

Kampioenschap binnen handbereik
De play-offs voor promotie zijn al binnen, maar met een voorsprong van 4 punten op Rosmalen, de nummer twee, is het kampioenschap volgende week binnen handbereik. Bij winst op HOD (Valkenswaard) zijn de dames opnieuw kampioen in de eerste klasse en promoveren zij rechtstreeks terug naar de overgangsklasse.