Hockeymannen Weert stellen zich veilig

WEERT – In het thuisduel tegen De Hopbel uit Schijndel hebben de hockeyers van Weert handhaving in de eerste klasse veilig weten te stellen door met 3-2 te winnen. Met nog twee speeldagen op het programma heeft Weert nu acht punten voorsprong op de nummer elf van het klassement, waardoor degradatie niet meer mogelijk is.

Van tevoren wisten de heren uit Weert dat de wedstrijd tegen Schijndel ontzettend belangrijk ging zijn. De laatste twee wedstrijden op het Weerter programma zijn tegen hoogvliegers Oss en HOD, twee ploegen die nog strijden om een promotieplek. Om zich veilig te stellen was winst tegen de directe concurrent uit Schijndel absolute noodzaak.

Die noodzaak om te winnen werd bij beide ploegen gevoeld en dit was in de eerste minuten van de wedstrijd te zien. Zowel Hopbel als Weert schroomden niet om druk naar voren uit te oefenen en creëerden op deze manier veel kansen in de beginfase van de wedstrijd. Weert opende na tien minuten spelen de score via Dominic Vaes. Een direct antwoord van de Brabanders bleef uit en tien minuten later werd de Weerter voorsprong verdubbeld via een backhandschot van Maurice van Lierop.

Vlak voor de rust leek Schijndel de aansluitingstreffer te scoren via een hoog schot dat via een Weerter stick in de goal verdween. Na enig overleg beoordeelde het scheidsrechtersduo dat het eerste schot als “gevaarlijk spel” beschouwd moest worden. Het doelpunt werd afgekeurd en met een 2-0 voorsprong ging Weert de rust in.

Na de rust duurde het lang voordat Hopbel in de wedstrijd kwam. Weert was daarentegen slordig met kansen en de strafcorners en lange tijd bleef de score op 2-0 steken. Uiteindelijk leek Yves Dujardin de wedstrijd halverwege de tweede helft te beslissen door een rebound van een strafcorner af te ronden.

Met 3-0 op het scorebord leek er tot tien minuten voor tijd niks aan de hand voor de Weerter ploeg. Echter, op het moment dat de zon achter de wolken verdween en de eerste regendruppels begonnen te vallen, leek Hopbel een tweede adem gevonden te hebben. Nadat Weert in de verdediging een paar steken liet vallen, kon een Schijndelse spits knap de 3-1 intikken bij de tweede paal. Toen Schijndel vervolgens vijf minuten voor tijd uit een strafcorner de 3-2 scoorde, werd het alsnog even heet onder de Weerter voeten.

Weert overleefde het slotoffensief dat volgde en sleepte zo drie punten in de wacht. De komende weken speelt Weert tegen respectievelijk de nummer drie en twee van het klassement. Hopbel kan zich volgende week veiligstellen door minimaal een punt te halen tegen Basko.