Feestelijke opening Zonnepark Altweerterheide

WEERT – Op vrijdag 31 mei 2019 wordt het Zonnepark Altweerterheide feestelijk geopend. Het Zonnepark Altweerterheide bestaat uit 6.500 zonnepanelen op de grond en op de daken van de ernaast gelegen schuren, die 100% lokale groene stroom leveren aan 400 huishoudens per jaar.

Daarnaast is op het park een Alfen batterijopslagsysteem geplaatst dat niet alleen ervoor gaat zorgen dat stroomtoevoer op het elektriciteitsnet stabiliseert, maar ook dat met de opgewekte stroom gehandeld kan worden. Dit is een proefopstelling om te kijken welke businessmodellen ervoor zorgen dat de opbrengst van een zonnepark nog rendabeler wordt. Deze proefopstelling is mede tot stand gekomen door een consortium van TNO/ECN/ SEAC, Scholt Energy Services, Soltronergy en WeertEnergie. Hiervoor is subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verkregen.

Op het terrein van het zonnepark wordt een groot gedeelte ingezaaid met bijenvriendelijke bloemenmengsels en er is plek voor 20 bijenkorven, die door een lokale imker worden geplaatst. Zo krijgt het zonnepark zijn eigen bijenvolken en honingproductie.

Het zonnepark is een burgerinitiatief van WeertEnergie om eigen, lokaal opgewekte energie te leveren aan de inwoners van regio Weert. Vanaf het begin zijn de inwoners van kerkdorp Altweerterheide betrokken bij de ontwikkeling van het zonnepark.

Vorig artikelCircus Maximum bezoekt Weert
Volgend artikelUnicorn Weert verandert naam in Limagrain Ingredients