Oranjevrijmarkt op Koningsdag in Weert

Oranjevrijmarkt in Weert

WEERT – Traditioneel viert Weert Koningsdag met de bekende Oranjevrijmarkt. Vanaf vrijdag 26 april 20.00 uur tot en met zaterdag 27 april 16.00 uur staat het centrum in het teken van de handel.

Verkopers en kopers ontmoeten elkaar op de binnenzijde van de singels rond het centrum. Natuurlijk kunnen bezoekers ook weer veel leuke initiatieven verwachten, zoals jonge muzikantjes die hun talenten vertonen, ludieke verkoopacties en heerlijke zelfgemaakte hapjes.

Parkeren
Parkeren is op Koningsdag gratis op de parkeerterreinen zonder slagboom en langs straten. Dit geldt niet voor alle parkeergarages, parkeerterreinen met slagboom en het P+R parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg. Daar geldt de hele dag betaald parkeren. De parkeerterreinen en parkeergarages blijven bereikbaar. Volg hiervoor de P-route. Kijk voor meer informatie en locaties op de pagina over parkeren. U mag overigens niet parkeren op de verkoopplek.
Er is een parkeerverbod op de binnenzijde van de singel van Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Langpoort en Wilhelminasingel. Dit parkeerverbod geldt vanaf vrijdag 26 april 18.30 uur tot zaterdag 27 april 20.00 uur. De binnenzijde van de singels is dan alleen voor voetgangers toegankelijk. De normale verkeersregels blijven gelden. Zo is bijvoorbeeld parkeren in de groenvoorzieningen niet toegestaan. Ook hierop gaat de gemeente strikt handhaven. Dus bij overtreding riskeert u een boete.

Er gelden tijdens de Oranjevrijmarkt enkele spelregels, zie hier. Extra toezicht hierop zorgt ervoor dat de Oranjevrijmarkt goed en veilig verloopt.

Vorig artikelRondleidingen machinekamer op Open dag Laco Sportcentrum Nederweert
Volgend artikelOndanks dreigend watertekort in Belgisch Limburg dagelijks miljoenen liters drinkwater in Zuid-Willemsvaart