IJssalon Florence eindigt op 3de plaats tijdens Gelato Festival Next Generation 2019

Steff Janssen van IJssalon Florence

ROME/NEDERWEERT – Steff Janssen van IJssalon Florence heeft afgelopen weekend tijdens het Gelato Festival Next Gen 2019 in Rome de 3e plaats behaald. In het Villa Borhese park kreeg hij de kans om zijn nieuwe smaak ‘apricot almond pie’ te maken. Een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato.

“IJs draaien is natuurlijk al een mooi vak, maar als je het op zo’n locatie mag doen dan is dat helemaal top”, aldus Steff. In deze ijswedstrijd neemt Steff het op tegen andere ijssalons uit onder andere Spanje, Hongarije, Bulgarije, Duitsland en België.

De wedstrijd startte op vrijdag 12 april afgetrapt met de voorbereidingen. Zaterdag 13 april werd er al vroeg in de ochtend maar liefst 60 liter ijs gedraaid. Hierna stond Steff de jury te woord om de smaak en grondstoffen van zijn creatie toe te lichten. Na complimenten van de jury voor de smaak en presentatie van zijn ijs, volgde de daadwerkelijke beoordeling. Ook was er een kinder jury en deze waren vol lof over het heerlijke ijs van Steff. Dit werd beloond met een 1ste plaats van de kids jury!

Juryrapport
In de beoordeling weegt het juryrapport voor 60% mee, de overige 40% wordt gebaseerd op de beoordeling van het aanwezige publiek dat de kans kreeg alle verschillende smaken te proeven. Na een spannende prijsuitreiking eindigde IJssalon Florence op een mooie 3e plaats. Dat Steff in de prijzen is gevallen is niet zo vreemd want afgelopen jaar won hij goud met zijn ijscreatie en daardoor won ijssalon florence voor de 4de keer de titel beste ijssalon van Nederland. Steff werd al eerder in de krant  benoemd als: hét  grote ijsmakerstalent van Nederland.

Benieuwd naar deze prijswinnende nieuwe ijssmaak? De smaak is nu verkrijgbaar bij IJssalon Florence in Nederweert.

Vorig artikelRockband Scary Kids wint 31e Van Horne Pop 2019
Volgend artikelGrote belangstelling voor erfgoedtocht Stramproy