Weerter winkels open met Koningsdag

WEERT – Met het bepalen van de collectieve openingsmomenten voor 2018 heeft BIZ Ondernemers ervoor gekozen dit jaar in te zetten op twee extra koopmomenten. Allereerst Koningsdag op 27 april en later in het jaar volgt Hemelvaartsdag 30 mei.

Beide dagen worden er tal van feestelijke activiteiten georganiseerd. Graag berichten we u over de te verwachten activiteiten en bereikbaarheid.

Vrijmarkt op de Singels
Sinds de komst van de koninklijke familie in 2011 is de vrijmarkt enorm in omvang gegroeid. Dit had, met de editie van 2011 voorop, invloed op veiligheid en bereikbaarheid van de binnenstad. Een vrijmarkt heeft, zoals de naam al aangeeft, geen strakke regelgeving die het evenement reguleert. De Gemeente ziet middels ‘spelregels’ wel toe op veiligheid. Veiligheidsdiensten (politie, brandweer en andere hulpdiensten) adviseerden vanwege de enorme toeloop daarom om het ‘ongecontroleerde’ buiten de winkelstraten te houden. Dit zorgt ervoor dat de hulpdiensten in geval van calamiteiten goed op locatie kunnen komen. Daarnaast was te merken dat vrijmarktdeelnemers en winkeliers steeds vaker discussie kregen over ruimte. Een winkel of terras dient natuurlijk wel bereikbaar te zijn.

Waarom open?
De vrijmarkt wordt bezocht door tienduizenden geïnteresseerden. Doorgaans lopen zij één ronde over de markt, waarna veel mensen een horecalocatie of terrasje opzoeken. Meer aanbod om de dag te besteden is er de afgelopen jaren niet geweest. Nu Koningsdag ook nog op een zaterdag valt (hét koopmoment van de week) ziet BIZ Ondernemers de perfecte gelegenheid om winkels te openen en de vele potentiële klanten van harte welkom te heten. En we kunnen er zeker van zijn: iedereen is in vrolijke lentestemming en heeft zin in een dagje uit! De afgelopen jaren hebben diverse ondernemers de winkels reeds met onbetwist succes geopend.

Bereikbaarheid
Evenals voorgaande jaren zet de Gemeente Weert veel verkeersregelaars in om doorgangen naar de binnenstad en parkeerlocaties vrij te houden. Bereikbaarheid is hiermee niet in het geding. De buitenring van de Singels is toegankelijk voor verkeer.

Vorig artikelBen jij ouder dan 8 en wil jij molenaar worden?
Volgend artikelWeert in the picture bij NS youtube kanaal