Weert in the picture bij NS youtube kanaal

WEERT – Stap eens uit in Weert! Voor een Kwakboks of natuurlijk: vlaai. Die kun je helaas niet meer krijgen van de wereldberoemde Antje van de Staasie (Weerts voor Station), maar het is wel verplicht om er een te eten als je in Weert bent.

Volgens Bart tenminste, Weertenaar in hart en nieren. Zijn familie woont al sinds 1750 onafgebroken in de Limburgse stad met een dorps karakter, dus hij is de aangewezen persoon om je te vertellen welke twee dingen een Kwakboks is en waarom, volgens de inwoners van Weert, ‘Nederland bestaat omdat er een Weertenaar onthoofd is’. In NS Hartje Stad vertellen lokale beroemdheden wat er zo mooi is aan hun stad.

In september 2018 werden deze opnames gemaakt voor een NS promotiefilmpje over Weert.

BRONNS hartje stad
Vorig artikelWeerter winkels open met Koningsdag
Volgend artikelHeropening treinverbinding tussen Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont gaat te langzaam