Expert Group breidt uit met architectuur

Van ontwerp tot realisatie: alles gebeurt onder één dak

Fotografie: Dion Huiberts

Expert Group uit Weert heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot fullservice bouwbedrijf. Met een eigen afdeling ‘architectuur en interieur design’ is de dienstverlening nu compleet. Een unieke bedrijfsuitbreiding die voor klanten een fikse kostenbesparing oplevert. Van calculatie tot stucwerk en schilderwerk, van bouwregelgeving tot oplevering. Alles onder één dak.

Door Wesley Hegge

Oorspronkelijk begonnen als specialist in de afbouw van zowel particuliere als zakelijke projecten, heeft Expert Group de dienstverlening steeds verder uitgebreid. Het Weerter bouwbedrijf staat voor betrokken bouwbegeleiding. Verzorgd door ervaren adviseurs, traditionele bouwers, installateurs, stucadoors en schilders.

Expert Group Architectuur, Bouw/Afbouw & Interieurbouw
Expert Group voorziet in nieuwbouw, afbouw, verbouw, renovatie, onderhoud en aan- en verkoop. De enige tak van sport die nog ontbrak was architectuur en interieur design. Onlangs zijn er drie architecten in dienst getreden. Een unieke bedrijfsuitbreiding, want er zijn geen bouwbedrijven met eigen architecten.

De Nederlandse eigenaar Nuri Sogukcesme legt uit waarom hij de stap heeft gezet: “Omdat we nu alles samen kunnen realiseren zonder derde partijen in te hoeven schakelen. Ontwerp en uitvoering sluiten naadloos op elkaar aan. We denken als adviseur met de opdrachtgever mee. We realiseren creatieve, innovatieve en financieel haalbare oplossingen voor bouwopgaven. Dat komt het resultaat ten goede en levert een enorme kostenbesparing op voor onze klanten.”

Expert Group heeft Kurtulus Yilmaz als hoofdarchitect aangetrokken. Daarmeeheeft het bouwbedrijf 25 jaar aan ervaring binnengehaald. “Mijn vader was ookarchitect”, zegt Yilmaz als hij foto’s van gerealiseerde projecten laat zien: vanvilla’s tot een commercieel vastgoedproject met honderden woonunits. “Mijnhele leven bestaat uit architectuur. Ontwerpen is voor mij het spelen metmaterialen en details. Wat je droomt, maak ik. Van woningbouwprojecten enkantoorgebouwen tot huizen, maar ook interieur design. Ik ontwerp keukens,kantoorinterieur, noem het maar op. De bureaus en lampen in het kantoor vanExpert Group heb ik bijvoorbeeld ook ontworpen. Onze vakmannen hebben hetvervolgens gemaakt.”

Van schets tot oplevering
Daarmee vat Yilmaz de kracht treffend samen. Van ontwerp tot realisatie: alles gebeurt onder één dak. Expert Group geeft ideeën vorm, denkt mee, initieert, inventariseert de mogelijkheden en presenteert schetsen. Yilmaz: “Die schetsen werken we uit naar een realistische 3D-presentatie of maquette. Als de klant daarna aanvullende wensen heeft, vertalen we de opmerkingen in de tekening zodat de woning op maat gemaakt wordt.”

Als het ontwerp gereed is en aan alle wensen voldoet, wordt een passende prijsopgave uitgebracht. Projectleider Robert Arntz en calculator Robin Koevoets rekenen de projecten nauwkeurig uit. Arntz: “In een contract leggen we precies vast wat besproken is. Dit geeft de garantie dat de woning of welk ander project dan ook volgens plan gebouwd wordt, zonder kostenoverschrijding. Afspraak is afspraak bij ons.” Daar voegt Koevoets aan toe: “We zijn flexibel, betrokken en denken steeds met de klant mee. Het gaat erom dat we de klant volledig ontzorgen. Door de uitbreiding met architectuur kunnen we nu een compleet pakket aanbieden.”

Ontzorgen
Expert Group onderscheidt zich door een volledige ontzorging. Sogukcesme: “We zijn full-service in de meest uitgebreide zin van het woord. Het bouwplan bespreken we met de welstandcommissie van de gemeente. Als de gemeente het ontwerp heeft goedgekeurd, kunnen we de bouwaanvraag opmaken en dienen wij de aanvraag in. De architect is het aanspreekpunt, van de start van de bouw tot de oplevering. De bouwtekeningen worden nog eens helemaal nagelopen.”

Expert Group heeft contact met meerdere leveranciers voor de materialen voor de binnen- en buitenkant van de woning. Yilmaz: “Daarin geven we advies. We zijn op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.” Na de werkvoorbereiding gaan de vaklieden aan de slag met de bouw. Tot en met het moment dat de sleutel overhandigd wordt, ligt het volledige bouwproces in betrouwbare, deskundige handen.

Om grote projecten in goede banen te leiden, treedt Naufal Iguaddouren op als projectmanager. Hij beschikt over kennis en ervaring op het gebied van wet- en regelgeving en is bouwkundig onderlegd. Bij projecten is hij de schakel tussen klant en de architecten, alsmede tussen Expert Group en de overheid. Iguaddouren geldt steeds als eerste aanspreekpunt, maar ook als er vragen zijn van gemeenten zorgt hij voor oplossingen.

Een laatste onderdeel waar Sogukcesme de aandacht op wil vestigen, zijn de connecties die hij heeft in het buitenland. Expert Group heeft dankzij waardevolle contacten de afgelopen drie jaar verschillende buitenlandse investeerders naar Nederland gehaald.

Vorig artikelVacatures invullen in tijden van krapte
Volgend artikelArt Gallery Rozendaal presenteert twee markante exposities