Hoogleraar Roos Vonk stelt dat Limburgers achterlopen

MAASTRICHT – Roos Vonk, hoogleraar Nederlandse sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, schrijft in een Twitter-discussie dat Limburgers achterlopen.

Aanleiding voor haar uitspraak zijn de bouwplannen van de UM voor een nieuw proefdiercentrum. ‘Met een investering in achterhaalde en onethische methoden bevestigt de Universiteit Maastricht het stereotype dat Limburgers achterlopen!’, schrijft Vonk op Twitter.

Discussie
Vonk doet die uitspraak in een discussie met Rianne Letschert, rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Letschert reageert verontwaardigd: ‘Geachte professor Vonk, graag bereid tot inhoudelijke discussie. Uw laatste opmerking ten aanzien van Limburgers lijkt me echter onnodig en de discussie onwaardig.’

Nieuw proefdiercentrum
Zo’n 90 zebravissen, 2 schapen, 10 varkens, 2787 muizen, 30 geiten en 1906 ratten verhuizen binnenkort van de Universiteitssingel naar de Oxfordlaan in Maastricht. Voor 22 miljoen euro wordt door de Universiteit Maastricht een nieuw onderzoekscentrum gebouwd waar de proefdieren zullen worden gebruikt voor onderzoek.

Vorig artikelArcheologisch onderzoek bedrijventerrein Kampershoek 2.0 van start
Volgend artikelOpening tentoonstelling en boekpresentatie Renier Vaessen druk bezocht