Opening tentoonstelling en boekpresentatie Renier Vaessen druk bezocht

WEERT – Afgelopen zondag werd de solo-tentoonstelling van Renier Vaessen geopend. Kunsthistoricus Rick Vercauteren (voormalig directeur Museum van Bommel van Dam Venlo) verzorgde een boeiende inhoudelijke inleiding. Ook werd het boek ‘Parallelle Artistieke Domeinen’ gepresenteerd.

Bijna 3 jaar en 12 verschillende partijen waren er nodig om een boek te realiseren over het werk van kunstenaar Renier Vaessen: “Parallelle Artistieke Domeinen”. Hierin worden 4 kunstdisciplines van duizendpoot Renier (Nederweert, 1949) samengebracht: werk gemaakt tussen 2000 en 2019: de grote schilderijen, fotografie, atelier/reisboekpagina’s en collages.

Het geeft goed weer hoe de kunstenaar werkt, zich ontwikkelt en hoe de ene uiting de andere doorlopend beïnvloedt. Kunst is namelijk geen werk, kunst is leven, kijken, denken, doen. Alles hangt met alles samen. Daarom bestaat dit boek uit meerdere boekblokken, die in een leporello-vorm uitklapbaar zijn, zodat onderlinge verbanden letterlijk naast elkaar kunnen worden gelegd. Helemaal uitgeklapt beslaat het boek meer dan 2 meter, en het is te plaatsten als Kunstobject!

De tentoonstelling is nog te bezichtigen aan zijn atelier aan de Noordkade 48A Weert.
Geopend tot en met 22 mei op woensdag en zaterdag van 10 tot 12.30 uur.
Tweede Paasdag van 11. tot 17 uur. Gesloten: zaterdag 13 april.
www.reniervaessen.nl

Vorig artikelHoogleraar Roos Vonk stelt dat Limburgers achterlopen
Volgend artikelGeen huisvesting voor arbeidsmigranten op Leuken-Noord