Horecaonderneming Cox&Co erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

ROERMOND – Horecaonderneming Cox&Co is op donderdag 14 maart erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever. Hiermee is Cox&Co de eerste horecaonderneming van Roermond en zelfs van Nederland die deze erkenning krijgt.

De landelijk erkenning van Werk&Mantelzorg is een bevestiging dat zij de combinatie van mantelzorg en werk goed mogelijk maken.

Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne en ondernemer Wim Cox
Wim Cox nam in 2018 de uitdaging aan van wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne om mantelzorg binnen de organisatie actief bespreekbaar te maken. De organisatie heeft een onderzoek gedaan onder de eigen medewerkers naar wat zij belangrijk vinden en ervaren als het gaat om de combinatie van werk en mantelzorg. Ook zijn leidinggevenden geïnformeerd over het ondersteuningsaanbod voor werkende mantelzorgers. Zo is werk en mantelzorg bespreekbaar geworden in hun organisatie. Er is een cultuur gecreëerd waarin medewerkers zich veilig voelen, en dat geeft ruimte voor maatwerkoplossingen die voor werkgever en werknemer werkbaar zijn.

Voorbeeld voor andere werkgevers
Op 14 maart is door wethouder Smitsmans namens Stichting Werk en Mantelzorg de erkenning uitgereikt aan Cox&Co. “Geweldig dat nu ook een horecaonderneming aandacht heeft voor werkende mantelzorgers”. Wim Cox vult aan: “Steeds meer mensen zijn mantelzorger. We vinden het belangrijk dat we daar als bedrijf oog voor hebben.”

Wat is mantelzorg?
Mantelzorg is het onbetaald zorgen voor een naaste (partner, kind, (schoon)ouder, vriend, familie, buur) die gehandicapt of chronische ziek is. Steeds meer werknemers combineren hun werk met mantelzorg. De Stichting Werk&Mantelzorg activeert werkgevers in Nederland om mantelzorgvriendelijk te gaan werken, want werk combineren met mantelzorg: het is de normaalste zaak van de wereld!

Wat houdt de erkenning in?
Met de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ erkent Werk&Mantelzorg dat een organisatie goed bezig is met het thema. De Erkenning is geen certificaat of keurmerk, maar een blijk van waardering en bevestiging dat de organisatie aandacht heeft voor het onderwerp. Een organisatie is zelf verantwoordelijk om mantelzorgvriendelijk te zijn én te blijven.

Meer informatie:
www.werkenmantelzorg.nl
www.werkenmantelzorg.nl/organisatie/cox-co/

Vorig artikel‘Struikelstenen’ bij woningen Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog
Volgend artikelKookboekpresentatie: Pascal Jalhay ‘Een ode aan de Indische keuken’