Kookboekpresentatie: Pascal Jalhay ‘Een ode aan de Indische keuken’

AMSTERDAM | WEERT – De Indische keuken is zo verweven met de Nederlandse (eet)cultuur dat we niet altijd doorhebben hoe bijzonder deze keuken is. Zo ook voor sterrenchef Pascal Jalhay. In zijn kookboek BARU BELANDA gaat hij terug naar zijn roots en herontdekt, herwaardeert én herdefinieert hij de Indische keuken.

Pascal François Antoine Jalhay (1969) werd in Weert geboren is een Nederlandse topchef. Jalhay maakte in de jaren negentig furore als topchef, en bemachtigde twee sterren als chef-kok bij bij restaurant Vermeer in Amsterdam van 2001 tot 2004.

Samen met 14 bekende chefs duikt hij de Indische keuken in en laat hij door middel van verhalen en gerechten zijn liefde voor de Indische keuken zien. Tegelijkertijd toont hij de ruimte voor vernieuwing.

Vanmiddag wordt zijn boek op een bijzondere wijze gedoopt worden in het nieuwe Hotel Jakarta (van de eigenaar van Hotel New York in R’dam) op de kop van Java-eiland in Amsterdam. Tijdens de lunch zullen de verschillende chef-koks (Arjuna Besemboen, Allard Sieburgh & Betty van Bokhoven, Van Enst, Jimmy Lohamzah, Anita & Timo Boerenkamp, Danny Jansen, Dennis Huwaë, Eduard Roesdi, Hans van Triest, Jaimie van Heije, Jeff Keasberry, Jermain De Rozario, Syrco Bakker,  Lonny Gerungan en Frank Deuning) die meegewerkt hebben aan het kookboek hun eigen favoriete Indische gerecht bereiden en serveren.

Tijdens de booklaunch wordt een Special Edition van BARU BELANDA gepresenteerd en verkocht. Deze bijzondere editie is genummerd en gesigneerd, en wordt verpakt in een etui van authentieke batik stof, gemaakt van gerecycled materiaal gevonden op de stranden van Bali. Een deel van de opbrengst van deze editie zal gedoneerd worden aan de stichting REMAKE, een recycle project op Bali van Sabina De Rosario. De batik stof is ontworpen door Sabine Bolk, een beeldend kunstenaar die zich sinds 10 jaar verdiept in Batik, de Indonesische textielkunst. Ze laat zich hierbij niet alleen inspireren door de techniek, maar vooral door de patroonleer, de filosofie van batik.

PASCAL JALHAY | BARU BELANDA – EEN ODE AAN DE INDISCHE KEUKEN
FOTOGRAFIE: HAROLD PEREIRA |GEBONDEN EDITIE | 256 PAGINA’S | FULL COLOR
ISBN 978 90 5956 903 4 | € 29,99 | 18 MAART 2019

Vorig artikelHorecaonderneming Cox&Co erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever
Volgend artikelPolitie in Limburg verhoogt toezicht bij moskeeën