Petitie tegen hondenbelasting al 6.200x getekend

De 27 jarige Niels Aussems (27) uit Waalwijk is vorig jaar gestart met een petitie tegen de hondenbelasting in Noord-Brabant. Hij is nu ook een petitie voor de provincie Limburg gestart. Die is inmiddels door 6.200 Limburgers getekend.

Beide petities zijn als back-up voor de landelijke petitie, want zijn ervaring is dat je bij de overheid klein moet beginnen. Zodat straks een groot deel van Zuid Nederland de hondenbelasting in de ban doet, met de hoop dat de rest van Nederland zal volgen. Het kan! Want in de provincie Friesland hebben de meeste gemeentes de hondenbelasting al afgeschaft.

Aussems: ‘De hondenbelasting is er volgens de heffers om de overlast van honden en hondenpoep tegen te gaan, dat klinkklare onzin is gezien het de verantwoording van het baasje is. Tegenover EenVandaag en het RTL Nieuws blijkt maar weer dat gemeentes het geld van o.a. de hondenbelasting gebruiken om hun begrotingstekort mee te vullen. Waardoor hondenbezitters extra bijdragen aan de algemene pot. Overigens draagt een hond juist bij klachten en eenzaamheid onder ouderen. Tijd dus voor afschaffing! Daar tegenover zou een hogere boete voor het niet opruimen van de hondenpoep wel kunnen. Zelf ben ik bij Made (gemeente Drimmelen) op bezoek geweest waar geen hondenbelasting wordt geheven. Daar is het veel schoner omdat een hoge boete wel degelijk effect heeft.’

6 van de 32 Limburgse gemeentes heft geen hondenbelasting. In de gemeente Nederweert ben je het goedkoopst met 25,00 euro per jaarn in Weert betaal je 81,40 en de gemeente Venlo is het duurst met 96,15 euro per jaar. Kijk voor alle tarieven op: http://www.cijfernieuws.nl/hondenbelastinglimburg2019/

Er kan tot 5 mei getekend worden, daarna zal de petitie aan de Provincie Limburg worden aangeboden: http://hondinlimburg.petities.nl

Vorig artikelVDL Nedcar nadrukkelijk op zoek naar tweede automerk
Volgend artikelDebatclub van Het College Weert wint voorronde ‘Op weg naar het Lagerhuis’