VDL Nedcar nadrukkelijk op zoek naar tweede automerk

VDL Nedcar in Born. Foto: Google Streetview

BORN – VDL Nedcar intensiveert de zoektocht naar een tweede klant naast BMW. De modellen Mini’s en BMW X1 die in de autofabriek in Born worden gebouwd, zijn in 2022 en 2023 aan het einde van hun levenscyclus.

In de loop van dit jaar moet duidelijk worden wat BMW voor de jaren daarna voor VDL Nedcar in petto heeft, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Tweede automerkt
VDL was begin af aan van plan een tweede klant aan te trekken. Maar de orderstroom vanuit BMW nam zo snel toe dat een tweede automerk niet paste in de ontwikkeling van de autofabriek. Nu de mondiale automarkt wat inzakt, is de situatie veranderd.

Vorig artikelJumbo en Bakkerij Heerschap sponsor ‘Gaan voor Goud’
Volgend artikelPetitie tegen hondenbelasting al 6.200x getekend