Stan van Dijk jeugdpreens Rogstaekers

Prins Stan van Dijk samen met zijn moeder Elian Steijvers en vader Frank van Dijk zijn zusje Aukje.

WEERT – Op zondag 3 februari jl. werd door Vorst Stan van Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers Stan van Dijk uitgeroepen tot Jeugdpreens Stan I.

Jeugdpreens Stan is 11 jaar en woont, als échte Vêrkuskop, achter de tunnels aan de Johan Willem Frisolaan 1. Hier woont hij samen met zijn ouders Elian Steijvers en Frank van Dijk. Zijn lieve zusje Aukje van 9 en hond Sien maken het gezin compleet.

’s Ochtends rond de klok van half acht is Stan de wekker van zijn buren. Zodra hij wakker is gaat de versterker aan en slaat hij met zijn drumstokken in het rond. Gelukkig keert de rust snel terug, wanneer Stan bij juf Nina in groep 8 van Brede School Moesel de wijsneus uithangt.

Als lid van ‘Turnvereniging Tensor’ oefent onze kleine Hoogheid voor de Olympische Spelen van 2028. Daarnaast speelt hij graag op de Playstation, bouwt de mooiste creaties van Lego en stuitert met regelmaat op de trampoline in de tuin. Samen met zijn vader volgt Jeugdpreens Stan I iedere Formule 1-race van de eerste tot de laatste minuut, we kunnen wel stellen: als grootste fan van Max Verstappen. Carnaval is voor de nieuwe Jeugdpreens natuurlijk het mooiste feest van het jaar, maar ook de Weerter kermis en Bospop zijn hoogtepunten die Stan I al járen niet meer overslaat.

Omdat Jeugdpreens Stan I graag zijn rondjes draait bij ‘Tensor’ en hij al kon drummen voordat hij kon praten heeft hij de ‘orde van ’t Drejjendj Drumstékske’ ingesteld. Samen met zijn Adjudanten Jenna van Kroonenburg, Levi Steijvers en Joris Metten, Jeugdvorst Levi, de ‘Jeugdraod van Ellef’ en de ‘Huppelpupkes’ zal Jeugdpreens Stan I de Weerter jeugd voorgaan tijdens carnaval onder zijn devies:
MET DIEËS DAAG LAOT ICH MIEN DRUMSTÉKSKES VALLE,
DIEËZE VASTELAOVENDJ GAON VAE MET Z’N ALLE KNALLE!

Foto: Loes Mennen

Vorig artikelRoermond legt pandensplitsing aan banden
Volgend artikelFrank van Dooren 75ste Stadspreens van Weert