Frank van Dooren 75ste Stadspreens van Weert

WEERT – Op zaterdag 2 februari jl. werd aan het einde van een fantastische Gala Bonte Avond in het Munttheater, door Vorst Stan van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers, Frank van Dooren als de 75e Stadspreens van Weert uitgeroepen. 

Z.D.H. Preens Frank II van de Rogstaekers
5×11 jaar geleden werd de nieuwe Hoogheid als échte Rogstaeker geboren aan de Korenmarkt als zoon van Jan van Dooren en Ploon Eestermans. Zijn opa was ‘meister Van Doeëre’ uit de Schoolstraat. Na enkele jaren verhuisde het gezin Van Dooren, met broer Pieter en zus Marielou naar Keent en tegenwoordig woont de Hoogheid aan de Beemdenstraat 25 op Leuken.

Op 23-jarige leeftijd heeft Preens Frank II zijn lieve vrouw Nic leren kennen, een geboren Brabantse waarmee hij twee prachtige zonen heeft gekregen: Luc en Yor. Schoondochters Rianne en Elle zorgen voor nóg meer gezelligheid in Huize Van Dooren. Ongeveer 40 jaar geleden is bij de nieuwe Stadspreens de liefde voor kaas ontstaan en daarom runt hij al vele jaren met passie en toewijding zijn kaaswinkel “Kaas & Ko” in de Muntpassage.

De door Preens Frank II ingestelde  ‘Orde van ’t Kieësplênkske’ verwijst uiteraard naar deze passie. In zijn spaarzame vrije tijd mag de kersverse Hoogheid graag wandelen en concerten bezoeken en geniet hij van muziek, goed eten én drinken.

De nieuwe voorganger van de Wieërter vastelaovendj zâl de dolle dagen ingaan onder zijn devies:

VASTELAOVENDJ VÖR JÔNK, AOD EN BELAEGE,
UM PLEZEER ZITTE VAE ZIEËKER NEET VERLAEGE!

Foto: Loes Mennen

Vorig artikelStan van Dijk jeugdpreens Rogstaekers
Volgend artikelGeslaagde open dag Toon Hermans Huis Weert met vele haardonaties