Gratis opfriscursus voor snoeien fruitbomen

Na de fruitbomenactie van 2017 organiseert de gemeente Weert een opfriscursus over het goed snoeien van fruitbomen. In navolging van de snoeicursussen in het afgelopen voorjaar biedt de gemeente Weert deze winter een opfriscursus aan. “We organiseren twee keer deze gratis opfrisavond. Zo kunnen de mensen die een gratis boom hebben gehad van de gemeente de boom ook goed onderhouden”, aldus wethouder Geert Gabriëls.

De winter is net begonnen, toch kijken we nu al uit naar de lentebloesems en later een sappige vrucht uit eigen tuin. Om een goede opbrengst van een fruitboom te krijgen heeft deze onderhoud nodig. Een belangrijk onderdeel hiervan is de jaarlijkse snoeibeurt. In de eerste jaren wordt de boom of de struik gevormd. Een appelboom wordt anders gevormd dan een perenboom. Dat geldt ook voor kersen- en pruimenbomen. Hoe snoei je het vruchthout? Waar let je dan op? Dat komt aan bod tijdens beide instructieavonden. Dan kunt u ook terecht met al uw vragen over het snoeien van fruitbomen en klein fruit.

Cursus
De gemeente Weert organiseert, in samenwerking met stichting IKL, deze opfris-cursus die de snoei en andere zaken rond het beheer van fruitbomen behandelt.
De avonden worden gehouden op woensdagavond 30 januari en donderdagavond 7 februari 2019 in het Weerter stadhuis. U kunt kiezen welke avond u komt. De aanvang is om 19.30 uur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van “Cursus fruitbomen Weert”. Geef, naast uw naam en adresgegevens, aan op welke dag u wil komen. Hebt u verdere vragen, dan kunt u bellen met tel. (046) 30 30 530.

Als u interesse hebt in het cursusboek, kunt u dat ter plekke kopen. De kosten hiervan bedragen € 20,-.

Vorig artikelPrille plannen herontwikkeling voormalige scheepswerf tot historische site
Volgend artikelAfspraken over voldoende geschikte sociale huurwoningen in Nederweert