LTO verontwaardigd over handelen Animal Rights inzake beelden kippenstallen

REGIO – Animal Rights bracht gisteren beelden naar buiten van misstanden in kippenstallen in onder meer stallen Nederweert en Oirlo (Venray). De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) is ontstemd over de werkwijze van Animal Rights en zet vraagtekens bij de echtheid van de beelden.

Dat zegt Eric Hubers, LTO-voorzitter van de vakgroep pluimveehouderij, tegenover 1Limburg. Volgens Hubers zijn de beelden niet fraai, maar tegelijkertijd sluit hij niet uit dat ze gemanipuleerd zijn. Zo zijn er dode kippen in de stal te zien. “Dode kippen dienen normaal één à twee keer per dag uit de stal te worden verwijderd. In dit geval kun je je afvragen of die dode kippen er al lagen of dat ze er bewust zijn neergelegd, want dit is in het verleden wel vaker gebeurd door dit soort actiegroepen.”

Aangifte
De LTO vindt dat de getroffen pluimveehouders aangifte zouden moeten doen tegen Anmial Rights. Want de beelden zijn volgens de LTO niet alleen illegaal, ook onverantwoord, omdat de mensen die de beelden maken in meerdere stallen komen en zo ziektes kunnen verspreiden van de ene stal naar de andere.