Schokkende undercoverbeelden van kippenstal Nederweert

NEDERWEERT – Animal Rights heeft verontrustende beelden naar buiten gebracht van diverse kippenschuren in Nederland. Daarmee wil de organisatie misstanden aan de kaak stellen. Ook in Nederweert werden schokkende opnames gemaakt van wantoestanden in een kippenstal.

Burgemeester Henk Evers van Nederweert heeft inmiddels via Twitter gereageerd: “Zulke berichten zijn een slag in het gezicht voor alle agrariërs die respectvol hun bedrijf voeren. Contact gezocht met Animal Rights, bedrijf is bekend gemaakt, we pakken het op.”

Schokkende beelden
Op de beelden vanuit de stal in Nederweert lopen diverse ratten door de hal. “Het zag er oud en achterstallig onderhoud-achtig uit”, aldus Erwin Vermeulen van Animal Rights tegenover 1Limburg. “Er lagen een hoop dode dieren. Eén van de dieren lag op de grond te creperen.”

Vorig artikelGemeente Weert en Wonen Limburg helpen huurders besparen op vaste lasten
Volgend artikelJubilarissen Melodie der Peel in Ospel