Uitzonderlijk veel vallende sterren te zien komende nacht

REGIO – Met een beetje geluk is er vannacht weinig bewolking waardoor er uitzonderlijk veel vallende sterren te zien zijn. Op het hoogtepunt schieten ongeveer 130 meteoren per uur langs de hemel, oftewel zo’n twee per minuut.

Dat meldt het ED. De laatste keer dat er zo veel vallende sterren te zien waren, was in 1976. De eerstvolgende keren zijn in 2085 en 2128, zegt sterrenkundige Marc van der Sluys.

Vallende sterren
Het beste tijdstip om te kijken is vrijdagochtend rond 06.30 uur. De hemel is erg donker doordat de maan en de zon niet storen. Dat is erg gunstig voor de vallende sterren. De meteoren heten de Boötiden. Het zijn minieme deeltjes stof en gruis, waarschijnlijk afkomstig van een planetoïde.

Vorig artikelVervoersdiensten in België stukken goedkoper dan in Nederland
Volgend artikelPolitie zoekt een mogelijke overvaller cafetaria Weert