Vervoersdiensten in België stukken goedkoper dan in Nederland

REGIO – In Nederland zijn de vervoersdiensten 35 procent duurder dan gemiddeld in de Europese Unie, blijkt uit cijfers van Eurostad. Daarmee is Nederland het duurste land binnen de EU. Naast het openbaar vervoer vallen ook taxi’s en vliegtickets onder de categorie vervoersdiensten.

Dat meldt RTL Nieuws. In België is het openbaar vervoer bijvoorbeeld stukken goedkoper dan in Nederland. In Luxemburg wordt het openbaar vervoer binnenkort zelfs volledig gratis.

Prijsverschil treinkaartjes
Het verschil wordt duidelijk als je vergelijkt wat je betaalt voor een treinkaartje van Weert naar Amsterdam en wat een kaartje van Hamont naar Antwerpen kost. Het zijn vergelijkbare trajecten qua afstand, maar het prijsverschil is groot. Een enkele reis Weert – Amsterdam (2e klas) kost 22,80 euro. Voor een enkele rit Hamont – Antwerpen (2e klas) betaal je 15,40 euro.

Vorig artikelTolheffing op Duitse snelwegen vanaf oktober 2020
Volgend artikelUitzonderlijk veel vallende sterren te zien komende nacht