Filemon Wesselink aan de slag bij Digibende

KELPEN-OLER – Filemon Wesselink, bekend van tv-programma’s als Try Before You Die, Filemon staat Strak en Het is hier Autistisch komt vanaf januari 2019 werken bij Digibende in Kelpen-Oler.

Digibende is een ontwikkelingsgelegenheid voor jongeren tussen de 12 en 28 jaar die onvoldoende aansluiting vinden bij het reguliere schoolsysteem. De focus ligt op technologie en ICT. Daarnaast is er sprake van ondersteuning door (ortho)pedagogen.

Jongeren
Filemon heeft er zin in: “Toen ik hier voor het eerst kwam dacht ik ‘dit is wat het moet zijn’. Ik zag jongeren die een jaar geleden nog lusteloos, geïsoleerd en eenzaam thuis zaten hier tot bloei komen en weer zin in het leven krijgen. Omdat hier niet vanuit hun beperkingen wordt gedacht maar naar hun specifieke talenten wordt gekeken. Er wordt nauw samengewerkt met scholen en de resultaten zijn verbluffend.”

Filemon
Filemon gaat zich bezighouden met de intakegesprekken, met het coachen van deelnemers en zal ook een video-afdeling opzetten. “Programmeren, Grafische Vormgeving, Robotica, Muziek…. ja, dan mag Video niet ontbreken in een tijd dat Youtube zo razend populair is.” Digibende is in 2017 opgericht door ondernemer Fabian Leijten. Er worden nu zo’n 80 jongeren begeleidt en er zijn nog enkele plekken vrij.

Vorig artikelCharlain Herenmode organiseerde The Elegant Gentleman
Volgend artikelRisse Groep ambassadeur voor landelijk Taalakkoord