Boekpresentatie ‘Swartbroek, Namen en Bijnamen’ op 15 december

SWARTBROEK – Op zaterdag 15 december om 14.30 uur zal het boek Swartbroek, Namen en Bijnamen worden gepresenteerd. De presentatie is in het MFA Corneel aan de Ittervoorterweg 101A, 6005 NP Swartbroek-Weert.

De eerste exemplaren zullen onder andere worden overhandigd aan wethouder Tessa Geelen van de gemeente Weert, gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg en de uit Swartbroek afkomstige professor Matthijs Schouten.

Swartbroek
Professor Schouten zal een bijdrage aan de middag geven met als titel “Van de Roekespeel naar het Ierse veen.” Mannenkoor Eendracht (1923) uit Swartbroek zal de presentatie muzikaal omlijsten. Bèr Geelen van de werkroep zal dieper ingaan op de totstandkoming van het boek en enkele bijzondere kenmerken van Swartbroek vertellen.

Aldenborgh-voorzitter Peter Korten zal over een vergeten Swartbroekenaar spreken die de Nachtwacht van Rembrandt onder zijn hoede kreeg. Uiteraard is er ook gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten tijdens deze middag. Aansluitend kunnen Intekenaars van het boek tussen 15.30- 18.00 uur het boek afhalen in MFA Corneel.

Boek
Vanaf dinsdag 18 december kan dit bij Jos Jacobs, Ringstraat 8, 6005 NW te Swartbroek-Weert. Het 250 pagina’s tellend boek is tijdens de boekpresentatie ook verkrijgbaar voor € 37,50, vanaf dinsdag 18 december bij Bruna, Markt 11-13 te Weert en bij Jos Jacobs, Ringstraat 8, 6005 NW  Swartbroek-Weert.

Achtergrond
Een werkgroep Swartbroek, samengesteld uit leden van de stichting Namen en Bijnamen en stichting De Aldenborgh ging de uitdaging aan om in 9 maanden het boek; Swartbroek, namen en bijnamen, te realiseren. Met als doel om van alle huizen en gezinnen die in 1950 in Swartbroek woonden een foto te publiceren.

Na een grote fototentoonstelling in november verschijnt op 15 december dan het boek. Van bijna alle huizen en mensen die in 1950 op Swartbroek verbleven zijn foto’s achterhaald. Ook zijn er verschillende kwartierstaten van Swartbroeker families in het boek te vinden. Als ook wetenwaardige artikelen over de geschiedenis van Swartbroek zoals van de molen, verenigingen en de parochie.

Vorig artikelTwee fietsers overleden na ongeval in Grashoek
Volgend artikelNu ook Taalcafé in bibliotheek Nederweert