Verdachte ontvoering meisje in Weert mag proces thuis afwachten

WEERT – Tim G. uit Weert komt per direct op vrije voeten. De 24-jarige Weertenaar die verdacht wordt van het ontvoeren van een 6-jarig meisje mag de inhoudelijke behandeling van zijn zaak thuis afwachten.

Dat heeft de rechter vandaag beslist, zo meldt 1Limburg. G. heeft een baan en een woning met PGZ-begeleiding (PGZ is autisme specialist in de regio Limburg en Noord-Brabant). Voor de rechter waren die zaken doorslaggevend bij het besluit om G. het proces thuis te laten afwachten.

Ontvoering
De verdachte werd in juni in zijn woning aangehouden. Een week daarvoor was de politie een onderzoek was gestart nadat een 6-jarig meisje korte tijd in een auto was meegenomen vanaf de Maastrichtstraat in de Weerter wijk Groenewoud.

Volgens de rechtbank zou G. tegen de reclassering en tegen zijn psycholoog hebben verteld dat hij het meisje tijdelijk heeft ontvoerd. Tegen de politie vertelde de verdachte dat hij ook zijn geslachtsdeel aan het meisje heeft laten zien. In de rechtbank ontkenden de verdachte en zijn advocaat dinsdag beide situaties. De verdachte gaf aan het zich niet meer te kunnen herinneren.

Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling gepland staat.

Vorig artikelChristengemeente Nieuw Leven viert kerstfeest in Keenterhart
Volgend artikel3FM Serious Request: Lifeline start in Weert