Gehavend BAL ten onder

Weert – Sporthal Boshoven was zondagavond het decor van een spannende wedstrijd in de Dutch Basketball League. De eredivisie van het Nederlandse basketball. Basketball Academie Limburg (BAL) verloor, met 4 geblesseerden, nipt van Den Helder Suns. 

Hossen en feestvieren was er niet bij, zondagavond, voor de spelers van Basketball Academie Limburg. Zij traden in Sporthal Boshoven in Weert aan tegen de Suns uit Den Helder. Een wedstrijd die halverwege al beslist leek, bij een stand van 34-51 in het voordeel van Den Helder. BAL knokte zich terug en won het derde kwart met 31-20. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 91-102.

De start van het seizoen is voor het eerste herenteam van Basketball Academie Limburg geen gelukkige. Langdurige blessures houden al enkele weken 4 spelers aan de kant. Na de thuiswedstrijd van donderdag 8 november tegen Feyenoord Rotterdam werd daar ook een vijfde aan toegevoegd.

Lichtpuntjes waren er zeker. Daan Rosenmuller en de Amerikaanse Tony Washington (zie foto) scoren er op los. Daan Rosenmuller bracht het team afgelopen zondag 25 punten, waar Washington er 19 aan toevoegde. Jeugdspeler Robin van Heukelom (18 jaar) bracht energie en assists (8) in het veld. En de afgelopen weken maakten meerdere jeugdige talenten hun opwachting in de Dutch Basketball League.

De komende week staat in het teken van de voorbereiding naar zondag. Dan komt regerend landskampioen Donar uit Groningen op bezoek in Sporthal Boshoven. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.

Vorig artikelExpositie Mathilde Pil ‘Uitersten’
Volgend artikelDewi Persulessy begint bezorgbedrijf Vers en vrolijk