‘Kap 190 eiken langs de Leveroysedijk Nederweert is onbezonnen’

NEDERWEERT – Stichting Groen Weert (SGW) is van mening dat de kap van 190 eiken langs de Leveroysedijk in Nederweert een verkeerd besluit is. SGW roept de gemeente Nederweert op het besluit in heroverweging te nemen. 

‘De gemeente kiest met de bomenkap voor een oplossing die slecht is voor de gezondheid van haar inwoners’, schrijft SGW. ‘Nederweert kampt immers met een fijnstofprobleem. Het duurt 50 jaar voordat nieuw geplante boompjes dezelfde hoeveelheid fijnstof kunnen opvangen en CO2 op kunnen nemen. Behoud van grote bomen is tevens cruciaal voor het klimaat.’

Kap
De gemeente gaat de bomen kappen op een traject van 3,7 kilometer omdat de weg onveilig is. De wortels van de bomen drukken namelijk het asfalt omhoog. De nieuwe bomen worden iets verder van de weg aangeplant en voorzien worden van wortelgeleidingssystemen om nieuwe wortelopdruk te voorkomen.

Vorig artikelDodenherdenking Britse begraafplaats verplaatst naar gemeentehuis
Volgend artikelDUS Weert organiseert dialoogavond over energietransitie in Weert