Roermond City Run- ruim € 60.000,- voor goede doelen

ROERMOND – Tijdens een drukbezochte afsluitende bijeenkomst van Roermond City Swim 2018 hebben vertegenwoordigers van de goede doelen Toon Hermans Huis Roermond en Stichting StopHersentumoren.nl cheques van elk maar liefst € 27.500,- mogen ontvangen uit handen van de elfjarige Reza en Léon Op de Coul, de voorzitter van Roermond City Swim.

Als verrassing werd tijdens de door Mr. Sammi verzorgde bijeenkomst in ECI Cultuurfabriek in Roermond ook aan de door het publiek genomineerde goede doelen Stichting Ushersyndroom en Kidzbase elk een cheque ter waarde van € 2.750,- overhandigd. Dit op advies van de vakjury die in april de definitieve keuze maakte voor het 2e hoofddoel 2018.

De organisaties ontvangen de geldbedragen uit de opbrengsten van de tweede editie van het evenement. Hieraan hebben een kleine 300 zwemmers deelgenomen op zaterdag 25 augustus j.l. De zwemmers zwommen, onder toeziend oog van vele duizenden enthousiaste toeschouwers, op die dag respectievelijk 500 meter in de Roer, 1.000 of 2.000 meter in de Roer en de Maas. Bekijk hier de prachtige compilatie die gemaakt is door Jos Winkelmolen.

11-jarige Reza overhandigt cheques aan goede doelen

De vertegenwoordigers van de goede doelen kregen de cheques overhandigd door Reza (11). Reza had met zijn deelname aan de 2 kilometertocht tijdens de Roermond City Swim willen zwemmen voor zijn aan kanker overleden opa, zijn oma die midden in de behandeling zit en zijn vader die gelukkig genezen is van een hersentumor. Reza had echter de pech dat hij de dag voor Roermond City Swim zijn been brak en in het gips belandde. Hij heeft daarop op verzoek van de organisatie de Roermond City Swim 2018 geopend en afgesloten.

Klaske Hofstee, voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl geeft een eerste reactie: “Wat een geweldig bedrag om grote stappen mee te zetten in de voortgang voor een betere behandeling voor de hersentumorpatiënt. We zaten gewoon te ‘wachten’ op deze cheque, eindelijk kunnen we beginnen met het hersentumoronderzoek in Maastricht UMC.”

Leny Houben, directeur van Toon Hermans Huis Roermond vult aan: “Het Toon Hermans Huis is vereerd en tegelijk trots op de wijze waarop Roermond en omgeving zich inzet voor ons initiatief. Roermond City Swim zet letterlijk en figuurlijk Roermond in beweging. Dankzij deze initiatieven kunnen we kankerpatiënten en hun naasten in een vertrouwde omgeving helpen de draad weer op te pakken.”

Drukbezochte slotbijeenkomst

De uitreiking van de cheques aan de goede doelen was onderdeel van de bijeenkomst die Roermond City Swim organiseerde voor partners, vrijwilligers en organisatoren. Met als insteek ‘terugblikken op de editie 2018’ en ‘vooruitblikken naar de nabije toekomst’. Want dat laatste is een wezenlijk onderdeel van Roermond City Swim. Dit evenement is in korte tijd uitgegroeid tot een vast onderdeel van het Roermondse evenementenaanbod. Voorzitter Léon Op de Coul hierover: “We zijn enorm trots op het feit dat we met zo veel enthousiaste mensen en zo veel energie in korte tijd dit resultaat voor de stad en voor de goede doelen hebben kunnen bereiken. Daarvoor was de hulp van alle betrokkenen, de partners, maar ook zeker onze contactpersonen bij Gemeente Roermond onmisbaar. Dit kun je niet alleen van de grond krijgen, dat lukt alleen als je dit samen doet.”

‘Opnieuw blijven uitvinden’

De organisatie wil zich blijven ontwikkelen. Enerzijds door het continu vernieuwen van het evenement, zodat het voor deelnemers, partners en publiek interessant blijft. Anderzijds ook in de ambitie van verbindende factor op maatschappelijk vlak. Roermond City Swim wil komend jaar nog sterker en beter de verbinding leggen tussen verenigingen, scholen en bedrijfsleven rondom de diverse (zwem-)activiteiten en het aanvullende programma. Ook zal er een speciale commissie in het leven worden geroepen die zich richt op de Euregionale kansen van Roermond City Swim.

Op de Coul hierover: “We merken juist dat de verbinding met alle betrokkenen tot resultaat leidt. Dit willen we verder uitbouwen met als doel om nog meer mensen in beweging te brengen. Qua deelnemers aan het evenement, maar ook zeker in de aanloop. Prachtig vond ik het om te zien dat bij de laatste open water clinic meer dan 70 personen in de Oolderplas zwommen. Dat aantal mag, nee moet wat mij betreft nog verder omhoog, maar het geeft wel aan dat er behoefte is aan samen sporten.”

Plannen voor editie 2019

Alhoewel nog niet alles in detail is uitgewerkt, kan de organisatie van Roermond City Swim wel al een aantal vernieuwingen benoemen. “We gaan het evenement laagdrempeliger maken door de inschrijfgelden fors te verlagen. Zo zullen bijvoorbeeld gezinsteams kunnen deelnemen tegen een scherp tarief. Een gezin kan straks voor totaal slechts € 25,- deelnemen.”, aldus de voorzitter. “We willen met deze vernieuwingen voorkomen dat we op de automatische piloot gaan organiseren. We zoeken de vernieuwing om aantrekkelijk te blijven voor deelnemers, partners, goede doelen, publiek én de organisatoren.

Roermond City Swim 2019 vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2019. In april 2019 zal de inschrijving worden opengesteld en zullen de goede doelen 2019 bekend worden gemaakt.

Mede namens bestuur Roermond City Swim

Léon Op de Coul
Voorzitter Roermond City Swim

Vorig artikelKerkelijke zending voor vier nieuwe lekenambtsdragers
Volgend artikelCreedence Clearwater Revival tribute