Wesley Maas aan de start van zwaarste strandrace ter wereld

Wesley Maas

WEERT – Precies 10 jaar na zijn laatste deelname aan de Strandrace van Scheveningen in 2008 is Wesley Maas (31) onlangs door Red Bull uitgenodigd voor de 2018 editie. Op zaterdag 10 november staat de Weertenaar aan de start van de zwaarste wedstrijd op de internationale strandrace-kalender.

Wesley, die nog immer actief is op de cross- en enduro-motor, heeft een plan opgesteld met een personal trainer. Daarbij heeft hij zijn toch al pittige motorcross-trainingen op de circuits aangevuld met diverse langeafstandsritten met de enduro-motor om scherp aan de start van deze 3 uur durende uitputtingsslag te verschijnen. Hierin neemt hij het op tegen nog 999 andere deelnemers afkomstig van over de hele wereld.

Met stip dé zwaarste
Deze race is zo zwaar omdat de organisatie veel extra obstakels toevoegt aan het parcours. Waar een normale strandrace begin met een vlakke baan met misschien her en der enkele schansen, ligt dit parcours er vanaf het begin af aan al loodzwaar bij.

Starten vanaf plek 800
Wesley heeft startplek 800 gekregen van de organisatie. Dat wil zeggen dat het een hele kluif wordt om voorin te eindigen. Toch gaat hij ervoor om ondanks deze uitgangspositie zo dicht mogelijk bij of zelfs in de top-100 te eindigen. Het wordt een echte slijtage slag waarin niet alleen Wesley maar zeker ook zijn motor het zwaar te verduren krijgt. Vooral de motor in de juiste bedrijfstemperatuur houden is een uitdaging in het diepe zand en vereist diverse aanpassingen. Zo zal Wesley op zijn stuur een knop bevestigd krijgen om extra koelventilatoren in te schakelen op de zware stukken.

Gratis live te volgen
Alle vorige edities van de Red Bull Knock-Out werden live uitgezonden, en ook dit jaar is het evenement weer te volgen via de gratis livestream op www.redbullknockout.nl. Voor de bezoekers die naar Scheveningen afreizen is het evenement vanaf de pier en de boulevard goed te bekijken en de toegang is geheel gratis.

Vorig artikelExcuses voor ‘moffenmeiden’
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 24: Koêleköpkes en staekelkes vânge