Veelzijdig programma Weert Respecteert bekend

Foto dateert van oktober 2018. Wethouder Geert Gabriëls van Weert samen met Annabel van Gerwen en Jurrella Kleinmoedig van B Sassy onthulden het logo van Weert Respecteert.

WEERT – Een nieuw evenement in Weert is ‘Weert Respecteert’. Dat vindt plaats van 28 oktober tot en met 19 november. We vieren dan dat respect en acceptatie van de ander in Weert belangrijk zijn. Kom je blik verruimen tijdens o.a. een theatervoorstelling, 2 tentoonstellingen, een documentaire en discussie, een beiaardconcert, muziek, dragqueens en een feest. Deze worden georganiseerd door enthousiaste Weertenaren en organisaties. Het definitieve programma is nu bekend. Alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de theatervoorstelling in het Munttheater.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de twee activiteiten met een * geldt: kaartjes gratis af te halen bij het Warenhuis (Beekstraat 54, Weert), op=op.

Weert Respecteert
In Weert wonen mensen met veel verschillende achtergronden. Het is een open samenleving met veel diversiteit. Als Regenboogstad zet Weert zich vaak in voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap (LHBTI+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks en andere voorkeuren). Maar daarnaast staat Weert ook klaar voor andere groepen in de samenleving. Denk hierbij bijv. aan ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking en Sinti en Roma. Tijdens de activiteiten kan iedereen met elkaar in contact komen en elkaar echt leren kennen. 

Samenwerking
Weert Respecteert is ontstaan uit een samenwerking tussen verscheidene organisaties (o.a. RICK, Amnesty International, B Sassy, COC Limburg, het Munttheater) en de gemeente Weert. Verschillende organisaties en Weertenaren hebben ideeën aangedragen en activiteiten georganiseerd. De gemeente heeft hierbij alleen een ondersteunende rol en subsidieert het evenement.

Informatie
Meer informatie is te vinden op weert.nl/respecteert en facebook.com/weertrespecteert.

Vorig artikelVolle ArenA voor DJ Avalan
Volgend artikelJCI Weert winnaar servicebokaal 2018