Ilja Rutten uit Sint Joost bemachtigt Nederlandse titel

Ilja Rutten Nederlands kampioen. Foto via Facebook

SINT JOOST – De 19-jarige Ilja Rutten uit Sint Joost heeft afgelopen zondag in Reusel de Nederlandse titel te bemachtigen in de klasse Open Nationale van de Motorsport Organisatie Nederland. Ilja die al vanaf het begin van het seizoen zijn stempel drukte op deze klasse wist van de 15 tot nu toe gereden wedstrijden, 20 manches winnend af te sluiten.

Ilja die is begonnen met motorcross toen hij 6 was heeft in de volgende klasse gereden, 65cc, 85cc kleine wielen, 85cc hoge wielen, 125 cc jeugd en dit jaar stapte hij over op een 250cc en kwam hij uit in de klasse Open Nationale. Dat deze klasse hem op het lijf is geschreven bewijst hij al vanaf het begin door in zijn klasse bijna alle manches op zijn naam te schrijven.

Wedstrijd
Afgelopen zondag was het dan zover, als hij deze wedstrijd winnend af sloot was de voorsprong zo groot dat hij de laatste wedstrijd aankomende zondag in Meijel al niet meer hoeft te rijden om Kampioen te worden. Tot grote vreugde van de vele mee gereisde supporters wist Ilja ook deze wedstrijd te domineren door beide manches met voorsprong winnend af te sluiten, en zo zijn Kampioenschap deze wedstrijd al veilig stelde.

Vorig artikelOud-burgemeester van Weert Jacques Niederer stopt als burgemeester van Roosendaal
Volgend artikelUitnodiging vrijwilligersavond Hartslag voor Nederweert