Makelaar Sharon Bish, vrouw in een mannenwereld

Sharon Bish

De Philips van Horne in Weert viert dit schooljaar 2018-2019 haar 50-jarig jubileum. De ‘Philips’ is in haar visie steeds uitgegaan van het gegeven dat elke leerling over bepaalde talenten beschikt. Talenten die ontwikkeld moeten worden. In deze editie van het Zakenblad drie portretten van oud-leerlingen. Daaruit blijkt dat talent, durf en doorzettingsvermogen vaak hand in hand gaan.

Een vrouw in een mannenwereld, zo lijkt het. Sharon Bish (45) deed in 1991 eindexamen atheneum. “Latijn en geschiedenis behoorden tot mijn favoriete vakken. Ik heb hele mooie maar ook ‘spannende’ herinneringen aan school. Met name in de tijd dat ik met een vriendin bij de Gotcha werkte en we niet altijd verschenen in de les omdat we tot diep in de nacht gewerkt hadden. Conciërge Wiel Lemmen kneep vaak een oogje dicht.”
Na haar heao-studie kwam zij in de makelaardij terecht. Eerst bij Hendriks en later bij Saelmans. “Het was een erg leerzame periode, maar in de tijd van economische crisis ook erg zwaar, zeker voor mij als alleenstaande moeder met twee kinderen.” Sinds 1 januari 2014 is zij de trotse eigenaar van een eigen makelaarskantoor aan de Maaspoort. “De eerste twee jaar werkte ik vanuit huis. De aktes werden ondertekend aan de keukentafel. Het was een bijzonder tijd. Ik heb al die jaren heel hard moeten werken. Nog steeds overigens. Inmiddels zijn we met een team van drie dames. Komend jaar vieren we al ons eerste lustrum! Time flies…” Sharon’s tip voor goed ondernemerschap: “Blijf ondernemen vanuit jouw eigen kracht en kwaliteiten. Dan zet je het mooiste neer voor anderen én jezelf. Ook als het even anders loopt, geeft dat de veerkracht die je als ondernemer zeker nodig hebt.”

© Zakenblad / Jan Leenders

Vorig artikelFritz Korten en zijn Frisse Blikken
Volgend artikelLezing neurochirurg Yasin Temel in Theater de Huiskamer