Opening buitenschoolse opvang Latastaschool in Horn

HORN – Na een periode van intensieve voorbereiding is de nieuwe BSO Lataste officieel geopend door Mart Janssen, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Leudal op donderdag 27 september.

De Latasteschool in Horn, onderdeel van de Aloysius Stichting, biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 14 jaar en is tevens een expertisecentrum met een breed onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor kinderen in de regio Midden-Limburg. De Latasteschool wil op de eigen locatie naschoolse opvang bieden aan hun leerlingen, zodat deze na schooltijd niet meer met taxi’s vervoerd hoeven te worden om deel te kunnen nemen aan een naschools programma. Er komt dus reguliere kinderopvang (buitenschoolse opvang) maar met passende begeleiding: Kinderopvang Plus.

Om voor deze kinderopvang met extra begeleiding (gespecialiseerde jeugdhulp) in aanmerking te komen, is het nodig dat het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) toegang verleent.

Met Hoera kindercentra is de samenwerking gezocht voor hun expertise op het gebied van kinderopvang. En voor het aanbieden van de gespecialiseerde begeleiding, wordt PSW Junior ingeschakeld; zij verzorgen de “Plus”.

Uitvoeringsagenda Jeugdhulp
Vanaf het nieuwe schooljaar hoeven de kinderen van de Latasteschool dus niet meer vervoerd te worden naar specialistische jeugdhulp. Ze krijgen een naschools aanbod dat naadloos aansluit op het deel van de dag waarin onderwijs wordt gevolgd, bij BSO Lataste. De Latasteschool gelooft samen met de partners Hoera kindercentra en PSW Junior in de inhoudelijke meerwaarde hiervan.

Ook de gemeente Leudal ondersteunt dit nieuwe initiatief; het organiseren van kinderopvang voor kinderen met een beperking, is met prioriteit in de Uitvoeringsagenda Jeugdhulp opgenomen. Met als doel het normaliseren van de situatie voor kinderen met een beperking en hun ouders, en het werken aan hun integratie en het verstevigen van hun netwerk.

Vorig artikelFakkeltocht naar Kapel In ‘t Zand Roermond
Volgend artikelTurfhopen in de voormalige peelmoerassen van Altweerterheide