Medewerkers Risse sorteren 20 miljoen legoblokjes

WEERT – In een gouden koffertje werd afgelopen donderdag bij Risse Groep het 20 miljoenste legoblokje binnengebracht. De alcohol vrije champagne en de lego-taart stonden al klaar. Er werd flink geproost. Risse Groep sorteert namelijk al een aantal jaar lego-blokjes voor Toypro.

Stel, je hebt hem bijna af, je imposante Starwars Kapitein Rex-Legobouwsel. En dan ontbreekt net dat laatste stukje. Want dat is zojuist in de stofzuiger verdwenen of gewoon spoorloos. Wat nu?! Het is ergernis nummer 1 van veel Lego-fanaten. Iets soortgelijks overkwam Karin Wering, oprichtster van ToyPro, een aantal jaar geleden. Ze had haar vorige onderneming verkocht en was een tijdje thuis om zich te bezinnen op de toekomst. Ze haalde nietsvermoedend haar oude Lego-dozen van de zolder en ging aan het bouwen, maar…. er misten een aantal blokjes. Ze surfte het internet af op zoek naar losse blokjes, maar daar was lastig aan te komen. Er waren wel aanbieders maar die verkochten ze alleen als set of er zat geen professionele site en bedrijfsvoering achter. Het lego-bouwwerk kwam nooit af. Maar ze ontdekte wél een gat in de markt: ze ging online losse Lego-onderdelen verkopen en inzetten op professionalisering van de markt. Een goede zet blijkt nu, 3 jaar later en 20 miljoen blokjes verder!

 

Vorig artikelLiterair ontbijt met Charlotte van den Broeck
Volgend artikelJurriën Vissers Nederlands kampioen modelvliegen