Burgemeester Heijmans undercover

Burgemeester Jos Heijmans

WEERT – Voor het nieuwe SBS6-tvprogramma Burgemeester Undercover met presentator Dennis van der Geest, zijn omwonenden van het asielzoekerscentrum (azc) en ondernemers in Weert met een verborgen camera door burgemeester Jos Heijmans gefilmd. Zo meldt dagblad ‘De Limburger’ vandaag.

Vermomd met baard en rastapruik vol dreadlocks is burgemeester Jos Heijmans ruim twee weken geleden bij Weerter winkeliers langsgegaan. Gewapend met een verborgen camera verleidde hij medewerkers van Albert Heijn en C&A vrijuit te praten over de asielzoekers die sinds drie jaar in de voormalige KMS wonen. Of de winkeliers overlast ervaren, of ze last hebben van winkeldiefstallen door asielzoekers en wat de gemeente hieraan kan doen, wil hij weten. Albert Heijn en C&A eisen dat de beelden niet uitgezonden mogen worden.

In het nieuwe SBS6-programma Burgemeester Undercover, dat vanaf dinsdag 9 oktober te zien is, gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken. Vermomd en bewapend met verborgen camera’s probeert de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen. Zonder dat zijn burgers het door hebben. Om zo het probleem zelf te ervaren en een passende oplossing te bedenken. Presentator Dennis van der Geest staat de burgemeesters bij tijdens hun undercover operaties. Hij denkt mee over een plan van aanpak, kijkt mee tijdens de acties en is het kritisch geweten van de burgemeester. Wanneer de Weerter burgervader op tv komt is nog onbekend.

 

BRONDagblad 'De Limburger'
Vorig artikelGenomineerden Weerterlandprijs worden op businessborrel Zakenblad bekend gemaakt
Volgend artikelOktoberfestpromotie ontvreemd