Pomp gratis je fiets op in Roermond

Pomp gratis je fiets op in Roermond

ROERMOND – In de binnenstad van Roermond kunnen fietsers vanaf nu op twee plekken hun fietsband oppompen. Wethouder Rens Evers testte vandaag de voorziening en pompte diverse fietsbanden van bezoekers van de binnenstad op.

De twee openbare fietspompen hebben een opvallend Roermonds uiterlijk en zijn te vinden in de Neerstraat (voor de fietsenstalling) en aan de Markt (voor het Stadhuis). Op termijn worden er ook elektrische oplaadpunten voor fietsers in de binnenstad gerealiseerd. Wethouder Evers (mobiliteit): “Het verbeteren van voorzieningen voor fietsers vind ik belangrijk want fietsen is beter voor onze gezondheid, de bereikbaarheid en ons klimaat.”

Vitale stad
De openbare fietspompen zijn mogelijk gemaakt door het programma “Vitale Stad” dat gefinancierd wordt door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg. Eén van de punten van dit programma is het promoten van het fietsen. De plaatsing van openbare fietspompen helpt daarbij. Ook via dit programma zijn onlangs al extra fietsenrekken en scooterbeugels op diverse locaties in de binnenstad geplaatst.

Vorig artikelKlassiek meets pop in Franciscus Huis Weert
Volgend artikelDrie windturbines in Overpelt