Klassiek meets pop in Franciscus Huis Weert

Franciscus Huis Weert

WEERT – Op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober vindt er een unieke samenwerking plaats door de zangverenigingen Da Capo en Creatura. Uniek omdat het stemgeluid uit meer dan 100 zangers en zangeressen, ondersteund door een speciaal op het programma afgestemd orkest, de bezoekers een overweldigende ervaring zal bezorgen.

De concerten hebben de titel “Klassiek meets Pop” gekregen omdat hedendaagse muziek op een unieke wijze wordt gecombineerd met klassiek. Beide koren brengen een eigen gevarieerd programma, maar zingen het bekende “A Concert Celebration” van Andrew Loyd Webber en het “Gloria” van Vivaldi samen. Het Gloria zal met recht “glorieus” voor u worden uitgevoerd met de twee koren, ondersteund door 2 solisten en een uit 15 muzikanten bestaand orkest. Antonio Vivaldi (Venetië, 1678 – Wenen, 1741) componeerde zijn Gloria aan de start van zijn carrière. De kerkdiensten met zijn muziek leken destijds meer op concerten en werden massaal door de rijke Venetianen en hun buitenlandse gasten bezocht. Het publiek beleefde die concerten waarschijnlijk zoals wij nu Bospop beleven. Die diensten brachten Vivaldi internationale roem. In “A Concert Celebration” van Andrew Loyd Webber (Londen, 1948) zijn de mooiste delen verwerkt uit The Phantom of the opera, Evita, Jesus Christ Superstar en Cats. Kortom voor jong en oud een zeer gevarieerd, muzikaal en interessant programma!

Zaterdagavond 6 oktober 2018 Aanvang : 19.30 uur Locatie: Franciscus Huis Weert op de Biest te Weert

Entree: 10 euro (inclusief koffie / thee met wat lekkers in de pauze).

Verkoopadressen:
Via de website: http://dacapo-gemengdkoor.nl/reserveren/
Verkoopadres Stramproy: Plant & Cadeauwinkel “In de Zevende Hemel”, Prinses Marijkestraat 25.
Verkoopadres Weert: Bart Bloemwerken Boshoverweg 61

Vorig artikelStichting OntspanWater vestigt zich aan de Roermondseweg / Kessenichstraat
Volgend artikelPomp gratis je fiets op in Roermond