Codriez brengt prachtige muurschildering aan in bakkerij van Kr8tig

WEERT – Corneille Driezen uit Hamont is inmiddels een bekende beeldend kunstenaar met een geheel eigen kenmerkende kleurrijke stijl. Op steeds meer plekken is er een tekening of muurschildering van hem te bewonderen, ook houd hij regelmatig exposities waarmee hij zijn werken tentoonstelt. De afgelopen weken is hij samen met enkele deelnemers van kr8tig druk aan het tekenen en schilderen geweest om een saaie kale muur van een prachtige muurschildering te kunnen voorzien.

,,Dit heeft Corneille op verzoek van de directie van Kr8tig geheel pro deo gedaan, iets wat men bij Kr8tig enorm waardeert natuurlijk! Klanten in de bakkerij reageren verrast en vinden het ook een prachtig initiatief dat ontstaan is bij de Hamonter kunstenmaker, het is heel fijn dat Corneille de deelnemers die mee wilden helpen hierbij betrokken heeft’’ schrijft Harm van Leuken van Kr8tig. Tekeningen van Corneille zijn altijd vrolijk en kleurrijk, zo ook deze circa 25 m2 grote muurschildering. Het vertoont een vrouwelijke bakker met een grote hoed en typische bakkersbroek, en een wijze olifant die alle wetenschap in zich bergt en waarin gebakjes, taarten en brood zijn te zien. Hij gebruikt zoals steeds in elk werk zijn lamp, het licht waar de meeste mensen naar op zoek zijn.  Er staat een boodschap op aan de geïnteresseerde kijker, die in zijn typische Corneillaanse taal van kracht is voor alle aanwezige deelnemers. Het eindigt met de mooie quote: ‘Amor Omnia Vincit’ wat ,,liefde overwint alles’’ betekent, wat het maakt tot een kunstwerk die vele jaren een duidelijke boodschap kan uitdragen.

De muurschildering is te bewonderen in de bakkerijafdeling van Kr8tig, die gelegen is in bedrijfsverzamelgebouw ,,Perron 8” aan de Parallelweg 169 in Weert, waar ook het Atelier van de Hamonter kunstenaar Corneille Driezen gevestigd is. De 20 in gebruik zijnde bedrijfsunits zijn ook te bereiken vanuit de Molenveldstraat 153 in Weert. Kr8tig is een dynamische organisatie die dagbesteding, maatwerktrajecten en laagdrempelig onderwijs (mbo 1 + 2) biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met diverse afdelingen waaronder een bakkerij, restaurant, ict afdeling, klussendienst, fietsenwerkplaats en autowerkplaats. Breng ook eens een bezoekje aan Kr8tig, de bakkerij en restaurant zijn geopend op Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag van 09.00 – 16.00 uur en op woensdag van 09.00 – 12.00 uur.