Restaurant La Cubanita wil zich vestigen in Weerter Hegstraat

Hegstraat 36 Weert

WEERT – De ondernemers René Puts en Ralf Jansen willen aan de achterzijde van de voormalige ‘discoclub Carte Blance’ tapasrestaurant La Cubanita in de loop van 2019 openen. 

Jumbo ondernemers René Puts en Ralf Jansen exploiteren naast hun Jumbo in Stramproy ook zeven Subway vestigingen in het zuiden van het land. Januari 2019 openen de
heren hun eerste restaurant aan de Oelemarkt 11 in Weert onder de formule Proeflokaal Bregje, het pand waar eerder diverse nachtclubs hun intrek gehad hebben. Ralf Jansen: “We zien dat nachthoreca steeds meer afneemt en eetgelegenheden waarbij de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is steeds meer in populariteit toenemen. Wij denken met Proeflokaal Bregje daar al een goede invulling aan te geven en zullen daarom later in 2019 ook de deuren van La Cubanita openen. Ook die formule sluit aan bij dezelfde doelstellingen en past uitstekend in Weert. Het is de bedoeling de voormalige nachtclub in één keer te gaan verbouwen. De gesloten gevel aan de Hegstraat krijgt dan weer een raampartij’.

De Hegstraat met drukkerij Smeets in het begin van de vorige eeuw.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd de Hegstraat in Weert afgebroken in het kader van stadsvernieuwing. In de afgelopen jaren zijn een aantal bedrijven, die of extra ingang hebben gecreëerd aan de aan de achterzijde van hun pand, of zoals de Rabobank die een entree aan deze straat hebben.