Weert fungeert in oktober als escape room

WEERT – Op zaterdag 13 oktober de Pivogroep van Scouting Hubovra voor de eerste keer ‘Lockdown Weert’.

Weert zal die zaterdagavond omgetoverd worden tot een grote escape room, waarin bijna 500 deelnemers zullen gaan strijden om de beste tijd neer te zetten. Spelers gaan op de fiets allerlei locaties bezoeken om verschillende raadsels en opdrachten uit te voeren. Om het extra spannend te maken wordt gebruik gemaakt van lichtshows, projecties, special effects e.d. De uiteindelijke eindstand zal bepalen welke teams er met mooie prijzen naar huis zullen gaan.

De Markt in Weert zal het epicentrum vormen van dit evenement, met tegen de kerk een LED-Wall, Licht/Geluid en podium gesitueerd. Aansluitend zal het evenement afgesloten worden met een borrel op de markt.

Dit evenement wordt georganiseerd in navolging op het succesvolle “Hunted Regio Weert”, dat op 9 december 2017 plaats heeft gevonden. Deze editie was enkel toegankelijk voor vrijwilligers van Scouting Regio Weert en is door 130 deelnemers goed ontvangen. 

Dit jaar stonden de aanmeldingen open voor het brede publiek. Binnen 12 uur hebben zich 75 teams, met in totaal 476 personen, aangemeld. 

De gemeente Weert heeft, middels een tenderregeling, € 2.200,- verleend om Lockdown Weert te organiseren.

Vorig artikelBrandweer rukt uit voor gewonde lepelaar in natuurgebied
Volgend artikelFietser zwaargewond na botsing met automobiliste in Ittervoort