Bezoek Wapenbroeders en Heemkunde vereniging Nederweert Henri Chapelle

OSPEL/NEDERWEERT – Om de in Ospel gesneuvelde Amerikaanse bevrijders te eren, organiseren de Wapenbroeders Ospel een herdenking op de begraafplaats in Henri-Chapelle (B).  

Reis Wapenbroeders en Heemkunde vereniging Nederweert naar Henri Chapelle op 25 augustus 2018

De jaarlijkse reis wordt uitgebreid met een informatief-recreatief programma in samenwerking met Heemkunde vereniging Nederweert.  Dit jaar bezoeken we het Ronald Mc Donald huis in Houthem St. Gerlach.

Een gids zal dit opmerkelijke gebouw voor familie van langdurig zieke kinderen presenteren. Het bijzondere ontwerp is van de Oostenrijkse architect Hundertwasser.

Opstapplaats en parkeergelegenheid: voetbalterrein Eindse Boys aan de Baldessenweg 1c te Nederweert-Eind (achterzijde café-restaurant  Bi-j Le-nie )

8.30  uur: vertrek stipt ivm afwerking van het programma.

10.15 uur: aankomst Henri Chapelle met herdenking gesneuvelden en   bloemlegging. Ook kan men genieten van het prachtige uitzicht.

11.30 uur: vertrek naar Aubel

12.00 uur: aankomst Aubel, waar de lunch wordt genuttigd met koffie en thee in  het  sportpaleis.

13.15 uur  vertrek vanuit Aubel naar Houthem

14.00 uur: aankomst Houthem en bezoek aan de Ronald McDonald Kindervallei met  rondleiding door de magische en kleurrijke Regenboogspiraal van                  Friedensreich Hundertwasser.

zie website    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Friedensreich_Hundertwasser

Aansluitend bezoek aan Kasteel en de tuinen van Houthem St.Gerlach met  “het mysterie van het kogelgat in de muur”.  Mogelijk is er dan  gelegenheid om op het terras van het Kruisherenhotel iets te drinken.

18.00 uur: aankomst in Nederweert bij Restaurant Bi-j Le-nie Minten waar ons      een heerlijke maaltijd wordt aangeboden met rond 20.30 uur afsluiting van de reis. De eigen bijdrage is €  45,– per persoon, inclusief diner en lunch. Indien u niet deelneemt aan het diner bedraagt de eigen bijdrage € 25,–.Betaling contant in de bus.

Bestuur Wapenbroeders afdeling Ospel in samenwerking met de Heemkundevereniging Nederweert.

Opgave vóór 15 augustus bij:

Mia Gubbels, St. Antoniusplein 12, 6031 ED NEDERWEERT per e-mail: miagubbels12@gmail.com of telefonisch 06 50601803.  Opgave in volgorde van binnenkomst. Er kunnen plusminus 55 personen met de bus mee. Vol is vol.