Eerste collectieve zonnepark in Altweerterheide

ALTWEERTERHEIDE – WeertEnergie is begonnen met het realiseren van het eerste collectieve zonnepark in Altweerterheide. Het zonnepark bestaat uit zo’n zes duizend zonnepanelen en is tot stand gekomen mede door de inzet van betrokken inwoners in de gemeente Weert. Het zonnepark levert lokaal opgewekte groene stroom op voor en door de inwoners van Weert.

Afgelopen week zijn de eerste 860 zonnepanelen gelegd op het dak van de schuur van de familie Thissen aan de Bocholterweg 81 op Altweerterheide. In november volgen er nog eens 1640 panelen op de daken van de overige kippenschuren. Ook op de grond naast het sportpark Op den Das op Altweerterheide komen zo’n 3.500 panelen te staan. In totaal gaat het om bijna zes duizend zonnepanelen, die stroom opleveren voor ongeveer vijf honderd huishoudens. Het zonnepark wordt aangelegd door het Weerter bedrijf Solar Weert.

Trots
“We zijn trots dat het eerste zonnepark in de gemeente Weert een collectief zonnepark is, dat door de samenwerking met de gemeente Weert en de inzet van betrokken Weertenaren wordt gerealiseerd. Het is een echt burgerinitiatief,” zegt Peter Gloudi, voorzitter van WeertEnergie.

 

Campagne
Ruim een jaar geleden startte WeertEnergie met de campagne ‘Deel de Zon’, waarin ze inwoners enthousiasmeerde om deel te nemen aan het zonnepark. Nog steeds kunnen mensen hieraan meedoen. Ze kunnen certificaten vanaf 100 euro kopen of via de Postcoderoosregeling een aantal zonnepanelen van het park als het ware ‘leasen’. De Postcoderoosregeling is vooral interessant voor mensen die groene stroom willen opwekken, maar zelf geen geschikt dak hebben of helemaal geen dak hebben, omdat ze in een appartement wonen.

WeertEnergie is een coöperatieve vereniging van inwoners die zich sterk maakt voor de energietransitie in de gemeente Weert. Behalve met het zonnepark is WeertEnergie samen met Eneco bezig om een windpark langs de A2, de Galgenbergweg en de spoorlijn Roermond-Weert te realiseren. Bovendien adviseert WeertEnergie mensen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Vorig artikelEerste vier spelers Basketball Academie Limburg bekend
Volgend artikelWandelaars melden bermbrand in Natuurgebied de Banen in Nederweert