Eerste vier spelers Basketball Academie Limburg bekend

WEERT – Een nieuw basketballseizoen staat voor de deur. De vakanties zijn in volle gang maar bij Basketball Academie Limburg wordt er achter de schermen veel werk verzet.
Afgelopen week werden de eerste vier spelers voor het seizoen 2018/2019 van de Weerter eredivisionist bekend gemaakt. Sam van Dijk, Nino Gorissen en Jules Schild waren alle drie vorig seizoen ook al te zien in Sporthal Boshoven en zullen ook komend seizoen spelen in het vlaggenschip van BAL, Joey Liem is nieuw in Weert.

Sam van Dijk maakte vorig seizoen de overstap van Rotterdam naar Weert en ontwikkelde zich razendsnel tot een belangrijke, vaste waarde in het team van coach Radenko Varagic. Van Dijk werd dan ook uitgeroepen tot ‘most improved player’ in de eredivisie. Ook de 20-jarige Nino Gorissen maakte vorig seizoen de overstap naar Weert. Gorissen is een echte smaakmaker met zijn snelle, explosieve spel. Jules Schild is een talent uit eigen opleiding en tekende vorig seizoen zijn eerste profcontract. Hij liet in 2017 met zijn nominatie in het Rookie All Star team en een hoge ranking in de driepunters contest zien bij de grotere talenten van Nederland te horen. Schild is lang geblesseerd geweest maar is inmiddels weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau! Gisteren werd de eerste nieuwe naam aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige guard Joey Liem zal het team van BAL komen versterken. Liem deed afgelopen jaren ervaring op in o.a. Spanje, Canada en Amerika en kwam uit voor alle nationale jeugdteams. De technische staf is dan ook verheugd met de komst van Liem.
Basketball Academie Limburg laat weten op korte termijn met meer nieuws te komen, dus houd de nieuwskanalen in de gaten voor het laatste basketbalnieuws uit Limburg!

Vorig artikelPret voor de kleintjes tijdens koopzondag in Weert
Volgend artikelEerste collectieve zonnepark in Altweerterheide