Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond

ROERMOND – De gemeente Roermond heeft de afgelopen weken extra fietsenrekken geplaatst in de binnenstad van Roermond. In totaal komen er 124 fietsparkeerplaatsen bij. Daarnaast zijn er 11 beugels voor scooters en brommers aangebracht in de Neerstraat.

De extra fietsparkeerplaatsen zijn geplaatst in de Molenstraat (40) en in de Kloosterwandstraat hoek Christoffelstraat (28). Nieuwe locaties zijn de Veldstraat (16), Munsterstraat hoek Schoenmakersstraat  (8), Neerstraat hoek Paredisstraat (6). Op de Roerkade nabij huidige fietsenstalling worden binnenkort nog 14 nieuwe plekken gerealiseerd.

Bereikbaarheid
“In ons coalitieprogramma ‘Roermond maken we samen’ is bijzondere aandacht voor fietsers en voetgangers omdat fietsen en wandelen beter is voor onze gezondheid, de bereikbaarheid en ons klimaat”, zegt wethouder Rens Evers (mobiliteit). “Daarom zorgen wij onder meer voor voldoende gratis fietsenstallingen.”