Roermond start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden

ROERMOND – De gemeente Roermond heeft afgelopen maandag vier illegale kamerverhuurpanden aangetroffen de wijken Donderberg en Tegelarijeveld. Tijdens de avonduren bezocht de Task Force Overbewoning vier panden in deze wijken naar aanleiding van klachten.

Deze vier panden waren bij de gemeente nog niet bekend als kamerverhuurpanden. Roermond heeft een ‘Huisvestingsverordening’ voor spreiding en leefbaarheid in de wijken. In de wijken Donderberg en Tegelarijeveld mogen geen nieuwe kamerverhuurpanden bijkomen. Op basis van deze verordening zal de gemeente juridisch gaan handhaven, om er voor te zorgen dat de kamerverhuur stopt.

Inwoners
Wethouder Rens Evers: “Alle inwoners moeten kunnen wonen in een veilig en constructief goed pand. Illegale bewoning in panden die hiervoor niet geschikt zijn, draagt daar niet aan bij. Ook de leefbaarheid in de wijken komt bij teveel kamerbewoning in het gedrang. Daarom controleren we panden op illegaal gebruik en overbewoning en handhaven we waar mogelijk”.

De Task Force Overbewoning is een samenwerkingsverband van de gemeentelijke afdelingen Bouwtoezicht, Strategie en Bestuur, Stadstoezicht, Publiekszaken en Brandweer en Politie.

Vorig artikelZuster Birgittinessen wonen 175 jaar in het centrum van Weert
Volgend artikelFinale Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival 2019 in Heel