Afscheid Meester Martens/ Schrankendag 2018

OSPEL – Op 5 juli hield BS de Schrank de jaarlijkse Schrankendag. Deze dag is traditioneel het feestelijk begin van de vakantieperiode. Meester Henk Martens hoofd van school nam tijdens deze prachtige zonnige dag afscheid na 33 jaar.

Schrankendag 2018 weer een groot succes

Ook werd er afscheid genomen van groep 8, juffrouw Silvie juffrouw Cindy en juffrouw Anouk. De leerlingen van groep 1 t/m 6 gingen naar de Groote Peel en voor de groepen 7 en 8 stonden er vier activiteiten gepland onder de noemer ‘De Peel van Ospel naar Meijel’. Bij en in de kerktoren van Ospel vertelde gastheer Ernest Schepens interessante weetjes over de toren en Ospel . Met een verrekijker konden de leerlingen de regio verkennen.

Bij de Vossenberg in Meijel vertelde gastheer Niek Hendrix over de historie van de Vossenberg en een verhaal over de bevrijdingstijd. Er liggen 5 kazematten op de Vossenberg die onderdeel uitmaakten van de Peel-Raamstelling. Dat is de verdedigingslinie uit de tweede wereldoorlog. De leerlingen mochten met een militair voertuig meerijden door de omgeving. Verder bezochten zij een bunker.

In Peel- en dorpsmuseum Truyenhof in Meijel was de gastheer Wim Basten. Het museum bevat een schat aan zaken, die met de Peel en onze streek te maken hebben. De leerlingen kregen een rondleiding door het museum en kregen ook een film te zien over ‘De vondst van de Romeinse gouden helm’. De vierde activiteit was georganiseerd bij de ‘Vogeltelpost’ bij de Oude Dijk en de Tiende Baan in het natuurreservaat ‘De groote Peel’.  Harrie Deckers vertelde als gastheer over turfsteken over vegetatie en fauna en niet te vergeten de grenspaal uit 1640. Ook liepen de kinderen over het smokkelpaadje.

Na de activiteiten kwamen de kinderen , ouders, leerkrachten en chauffeurs/vrijwilligers bijeen op het veldje waar afscheid werd genomen van groep 8, meester Henk, juffrouw Silvie juffrouw Cindy en juffrouw Anouk. Na de ceremonie stond Henk Martens een verrassing te wachten met de onthulling van een naambord met zijn naam op het schoolplein.

Vorig artikelExtra aandacht voor patrijzen in Ospel
Volgend artikelBurgemeester Nederweert sluit woning Ospeldijk