Nieuwe uitbater voor stadscafé de Harmonie in Weert

Mark en Nikki Hansen-Kamphuis met hun gezin

WEERT – Het oudste stadscafé van Weert ‘De Harmonie’ gaat met de kermis weer open. Dat is in elk geval de intentie van Mark Hansen en Nicole Hansen-Kamphuis die het café op de Muntpromenade samen met hun vier kinderen willen gaan exploiteren.

Het café aan de Muntpromenade 6 was in de middeleeuwen ook al een herberg genaamd ‘‘In die Croen’’. Een stuk verderop in de Molenstraat lag in de 20ste eeuw café stedelijke Harmonie St. Antonius’. Later startte de familie van Dooren het café wat we nu kennen als café de Harmonie. Het café werd beëindigd. Jaren later startte zijn zoon Rob van Dooren toevalligerwijs op dezelfde locatie ook een café met dezelfde naam. Dat bestond vorig jaar 40 jaar.

Na de carnaval sloot café de Harmonie haar deuren nadat toenmalig exploitant Joost Arts een tijd lang vergeefs geprobeerd heeft het café te verkopen.

Ervaring
Met het organiseren van feesten heeft Hansen ervaring als (inmiddels oud-) voorzitter van de stichting Kei Sjiek, bekend van de Oktoberfeesten, en de Wieërter Queen Daag vorige maand in de Bosuil door de stichting Geweldjig. Deze ervaring willen Hansen en Hansen-Kamphuis gebruik voor het organiseren van evenementen in De Harmonie, volgens dagblad ‘De Limburger’.

 

Vorig artikelLoopfietsjesrace Boels mini-Ladies Tour Weert 2018
Volgend artikelAantal aanrijdingen met wilde zwijnen in Limburg blijft toenemen