Vier Limburgse talenten naar EJK 2018 in Cluj

WEERT – Van 15 tot en met 24 juli wordt in het Roemeense Cluij het Europees Jeugd Kampioenschap 2018 gehouden. Het Limburgse tafeltennis is met vier geselecteerde deelnemers goed vertegenwoordigd in Team NL.

Deelnemers uit onze provincie zijn Rachel Gerarts (Heerlen) en de voor Westa spelende talenten Karlijn van Lierop (Weert), Barry Berben (Wessem) en Emma van der Zanden (Venray).

De oorspronkelijke naam van de stad is Klausenburg of Kolozsvár. De Roemeense naam van de stad is Cluj. In 1974 werd Napoca aan de officiële naam toegevoegd, waarmee de toenmalige president Ceausescu wilde onderstrepen dat de oorsprong van de stad op de Dacisch-Romeinse nederzetting Napoca zou teruggaan. Cluj is met 309.136 inwoners de grootste stad van de landstreek Transsylvanië.

Vorig artikelPremière concert “Philips van Horne”
Volgend artikelMeer woninginbraken in Cranendonck